Popiconen kondigen hun enige optreden in Nederland aan.

Als onderdeel van hun Europese zomertour en ter promotie van hun nieuwe studio-album ‘All you need is now’ zal de band zaterdag 11 juni een concert geven in het Kyocera Stadion Den Haag.

De kaartverkoop voor het concert van Duran Duran is vandaag (11 maart) gestart via See Tickets Nederland.

Als onderdeel van een 4 maanden durende zomertour is vandaag bekend gemaakt dat de popiconen een eenmalige en heel speciale show in Den Haag zullen verzorgen.Het optreden staat in het teken van het nieuwe album ‘All You Need Is Now’ dat op 21 maart zal uitkomen.  Op 21 december 2010 is er, exclusief via iTunes, een preview uitgekomen met 9 van de in totaal 14 nieuwe nummers die het album bevat. Deze preview heeft in 15 landen een nummer 1 positie behaald in de download hitlijsten.

Tickets voor dit concert zijn vanaf vandaag te koop via See Tickets. De kosten van de tickets lopen uiteen van €50,- euro voor een staanplaats op het veld en €45,- voor een zitplaats in de ring van het stadion. Deze prijzen zijn exclusief servicekosten. See Tickets is bereikbaar via www.seetickets.nl en 0900-1353 (45 cpm, telefonisch reserveren is alleen in Nederland mogelijk). Fysieke verkoop loopt via alle Free Records Shops in Nederland, België en Luxemburg.

De ticketverkoop voor de leden van de fanclub van Duran Duran is reeds 2 dagen geleden begonnen. Fans kunnen via de website van Duran Duran (www.duranduranmusic.com) een VIP arrangement boeken.

De aankomende show in Den Haag zal het enige concert zijn dat Duran Duran geeft in Nederland. De laatste keer dat de band optrad in ons land was in 2008. Gedurende het concert zal Duran Duran nummers van het nieuwe album ten gehore brengen afgewisseld met oude klassiekers waarmee de bandleden zijn uitgegroeid tot ware Britse popiconen.

Leadzanger Simon le Bon zegt: ‘Wij hebben erg veel zin om op te treden in het Kyocera Stadion. Dit zal de eerste keer zijn dat wij onze nieuwe nummers live zullen spelen voor onze fans. We genieten momenteel van de repetities voor deze show. De Europese tour is het begin van een één jaar durende wereldwijde tour, waar we enorm naar uitkijken!’

Duran Duran’s nieuwe album heeft in de opmars naar eind maart, wanneer het totale album wordt uitgebracht, al lovende kritieken ontvangen van fans en critici.

Het album is geproduceerd door niemand minder dan Grammy-award winnaar Mark Ronson (Amy Winehouse, Adele, Kaiser Chiefs, Lily Allen) en is gemixt door Mark ‘Spike’ Stent (Madonna, Björk, No Doubt). Voor dit 13de studioalbum van de band is er samengewerkt met Ana Matronic van de Scissor Sisters en R&B/neo-soul superster Kelis; terwijl Owen Pallett en Arcade Fire de strijkarrangementen verzorgden.

Het nieuwe album dat op 21 maart zal uitkomen bevat 5 totaal nieuwe nummers. Het album zal zowel digitaal als fysiek op cd en vinyl te koop zijn. Ook zal er een Deluxe cd editie uitkomen met daarop naast het extra nummer ‘Network Nation’ en een remix van de titeltrack ook een extra hoeveelheid artwork van de band.

‘All You Need Is Now’ is een eerbetoon aan het roots van Duran Duran. Het album is door producent Mark Ronson bestempeld als ‘imaginary follow up to Rio that never was’.

Gedurende de succesvolle carrière van de band zijn er meer dan 80 miljoen platen verkocht, met 30 hitlijst noteringen in Engeland, 18 hitsingles in Amerika en een wereldwijde bekendheid die zorgt voor een groot aantal fans wereldwijd. Met vijf prestigieuze Lifetime Achievement Awards die de band de afgelopen jaren heeft mogen ontvangen (MTV Video Music Awards, The Brit Awards, The Ivor Novellos, Q Magazine en Spanish Ondas) hebben de 4 bandleden zich genesteld tussen een beperkt gezelschap van internationale muzikale grootheden.

Met de start van dit nieuwe album en de tour begint er een nieuw hoofdstuk voor de band. Duran Duran hoeft zich niet meer te bewijzen en kan zich richten op de liefde voor muziek. Dus voor de bandleden en alle fans…All You Need Is Now!

Dit concert is een initiatief vanuit The Hague Jazz en Free Record Shop. Het concert start om 20.00 uur.

Kaartverkoop
De kaartverkoop van Duran Duran loopt uitsluitend via SEE Tickets. Online verkoop via www.seetickets.nl en www.thehaguejazz.com of telefonisch via 0900-1353 (45 c.p.m.).Fysieke verkoop bij alle Free Records Shops in Nederland, België en Luxemburg
Ticketverkoop:
Veldplaats:     €50,- *
Zitplaats:        €45,- *
* exclusief servicekosten

Voor meer informatie: www.duranduran.com of www.thehaguejazz.com/specials