Als de schaatsen hun rust vinden in het vet, maakt de ijsbaan van Eindhoven zich klaar voor een paar duizend headbangers in zwarte t-shirts. Dynamo organiseert namelijk op 18 juli 2015 het nieuwe festival ‘Dynamo MetalFest’ op deze roemruchte locatie. Tijdens de eerste editie treden er 8 metalbands op.

20150718_DMF posterDynamo MetalFest wordt een intiem en puur metalfestival zonder opsmuk: 1 dag, 1 podium, 8 bands en 15€ entree in de voorverkoop. Met andere woorden, een festival waar de liefhebber van keiharde gitaarmuziek zich meer dan thuis voelt.

Death Angel, Alestorm en Nuclear Assault zijn de eerste drie bands die de organisatie bekend heeft gemaakt voor de eerste editie van Dynamo MetalFest (DMF). DMF willen een programma neerzetten waarin ruimte is voor gevestigde namen maar waar ook talentvolle nieuwe namen niet ontbreken. Zo is de openingsplek voorbehouden aan een talentvolle regionale band en zal de headliner die we binnenkort bekend gaan maken een breed publiek aanspreken. DMF wil zowel jonge als oude metalfans op Dynamo MetalFest zien”.

De ‘piratenmetal’ van het Schotse Alestorm is erg populair bij de jongere generatie metalfans, dat bleek al eerder tijdens een uitverkochte show in Dynamo. Het Amerikaanse Death Angel behoort tot de thrashmetalpioniers uit de jaren tachtig en heeft al vele malen in Nederland en in het bijzonder in Eindhoven opgetreden. Een oude bekende dus. Net zoals Nuclear Assault. De thrash-crossoverband uit New York trekt volgende zomer langs de Europese festivals in het kader van hun 30-jarig bestaan.

Geheel in lijn met de doelstellingen van Dynamo staat het begrip ‘talent’ centraal bij het festival. Dat heeft betrekking op de programmering, waar aandacht is voor aanstormend regionaal en (inter)nationaal) talent. Maar het festival biedt ook mogelijkheden voor vrijwilligers van Dynamo en studenten van de Metal Factory om zich te ontwikkelen op het gebied van evenementorganisatie, bandbegeleiding, techniek, PR en horeca.

De voorverkoop voor Dynamo Metalfest is reeds gestart. Tickets kosten 15 euro per stuk en kunnen online, maar ook bij alle Primera-vestigingen en aan de kassa van Dynamo gekocht worden.

MEER INFO ASAP:
Website: www.dynamometalfest.nl
Facebook: www.facebook.com/dynamometalfest
Twitter: @dynamometalfest