Poster Epic Metal FestVanaf morgen, woensdag 1 juli, start de reguliere voorverkoop van tickets voor het nieuwe Epic Metal Fest dat op zondag 22 november in Klokgebouw Eindhoven voor het eerst zal plaatsvinden. Vandaag is dus de laatste dag dat er nog zogeheten (voordelige) Early Bird-tickets beschikbaar zijn voor dit door de Nederlandse symfonische metalband Epica geïnitieerde festival. De eerste editie schiet meteen vol uit de startblokken met Epica, Eluveitie (CH), Fear Factory (US), Moonspell (PT), Delain (NL) en Periphery (US). Meer namen volgen spoedig.

“We zijn erg verheugd over de ticketverkoop tot nu toe”, stelt gitarist-vocalist Mark Jansen van Epica tevreden. “Een eigen festival organiseren is natuurlijk een groot avontuur. Maar uit de vele enthousiaste en bemoedigende reacties van onze fans en van de media tot nu toe, blijkt dat we de juiste keuze hebben gemaakt. We proberen natuurlijk om het Eindhovense Klokgebouw in november zo vol mogelijk te krijgen – en met zoveel mogelijk nationaliteiten! Vandaag kunnen onze fans nog gebruik maken van de Early Birds; morgen start dan automatisch de reguliere voorverkoop.“

Early Bird eindigt vandaag; vanaf morgen reguliere tickets & bundles verkrijgbaar

Via Ticketmaster zijn deze soorten tickets te koop (prijzen exclusief servicekosten):
Reguliere E-ticket € 40,-
Early Bird ticket bundle [= ticket + exclusief festival T-shirt] € 50,- (tot morgen, woensdag 1 juli)
Reguliere ticket bundle [= ticket + exclusief festival T-shirt]  € 55,- (vanaf morgen, woensdag 1 juli

Epic Metal Fest in Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven
Epica speelde al eerder in het monumentale Eindhovense Klokgebouw. In maart 2013 vierde de band er namelijk zijn tienjarig jubileum op epische wijze middels de spraakmakende Retrospect-show met een 70-koppig Hongaars koor & symfonie-orkest en met fraaie audiovisuele special effects. Retrospect trok 4500 bezoekers uit 40 verschillende landen en verkocht ruim op voorhand uit; de show werd daarna als Epica’s eerste officiële live-DVD/Blu-Ray uitgebracht.

Epica in vogelvlucht
De geschiedenis en carrière van Epica laten zich het best omschrijven als een spannend jongensboek. De symfonische metalband rondom mezzo-sopraan Simone Simons groeide in dertien jaar tijd uit tot een even populaire als gerespecteerde act van internationaal formaat met wereldwijd duizenden trouwe fans (op Facebook heeft de band meer dan twee miljoen volgers). Meerdere van Epica’s albums piekten hoog in de album charts in onder anderen de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Groot-Britannië, Spanje, België en Nederland.

Epica is een van ‘s lands grootste muzikale exportproducten en ondernam succesvolle tournees in Europa; Noord-, Midden- en Zuid-Amerika; Azië;  Australië en Zuid-Afrika, waar de groep in grote zalen voor duizenden trouwe fans speelde. Ook traden de zes muzikanten (soms meerdere malen) op de grootste en meest prestigieuze festivals ter wereld op, zoals Wacken Open Air (DE), Hellfest (FR), MTL Montreal (CA), Mood Indigo IIT Bombay (IN), Witch Fest (ZA), Graspop (BE) en in Nederland op o.a. Pinkpop, Lowlands  en Fortarock. Vorige maand ontving de groep nog de vorig jaar door Buma Cultuur in het leven geroepen Buma ROCKS! Export Award.

Website & Social Media
* www.epicmetalfest.com
*www.facebook.com/epicmetalfest
* https://www.facebook.com/epica
* www.epica.nl

[Epic Metal Fest wordt gepresenteerd door Aardschok, Rocktribune en Large.]