foto Ed KDe 22ste editie van ROCK ZOTTEGEM wordt een echte knaller. Naast oa. Placebo, TOTO, OMD en Yellow Claw zakken ook de ex-frontman van Live ‘Ed Kowalczyk’, de Belgische bands ‘Arsenal’, ‘The Scabs’ en ‘Novastar’ en het metalgeweld van de mannen van Saxon op 10 en 11 juli af naar Zottegem. Ook de Nederlandse revelatie ‘Jett Rebel’ en het folky ‘Fiddler’s Green’ geven het beste van zichzelf op de Crazy Main, het Zottegemse hoofdpodium. Voor de volledige line-up en tickets kan je terecht op www.rock-zottegem.be.

Ed Kowalczyck, Novastar, Saxon, Jett Rebel en Fiddler’s Green op vrijdag!

Op vrijdag 10 juli krijgt TOTO het muzikale gezelschap van Ed Kowalczyk. De Amerikaanse ex-frontman van de alternatieve rockband ‘Live’ verkocht in totaal meer dan twintig miljoen albums en heeft een ijzersterke livereputatie. Iedereen herinnert zich Live als de band die in het jaar 2000 twee dagen na elkaar Rock Werchter afsloot (éénmaal als voorziene headliner, de 2de dag ter vervanging van Pearl Jam na hun afzegging als gevolg van het ongeval in Roskilde).                                                    Op ROCK ZOTTEGEM maakt hij zijn enige stop dit jaar op Belgische bodem. Dat wordt genieten!

Joost Zweegers en zijn band Novastar zorgen voor de gevoelige noot op de 22ste editie van ROCK ZOTTEGEM.

De liefhebbers van het hardere werk kunnen hun hart dan weer ophalen bij het optreden van het snoeiharde Britse Saxon (eveneens een exclusieve festivalshow in België). Na het memorabele optreden van Motörhead op Rock Zottegem in 2008 is het nu de beurt aan een andere hardrocklegende. The Eagle has landed… op vrijdag 10 juli dus.

Eén ding is zeker: ROCK ZOTTEGEM 2015 begint met een big bang! Op vrijdag opent de Duitse folkband Fiddler’s Green het festival. Deze band die het beste van Flogging Molly combineert met The Pogues, doet niet alleen Rock Zottegem aan maar zal eerder ook al de show stelen op het Nederlandse Pinkpop-festival.

Na het folky onderonsje is het tijd voor de catchy popsongs  van de Nederlandse revelatie van dit festivalseizoen Jett Rebel, die vorige maand een volle Heineken Music Hall in Nederland (7.000 muziekliefhebbers) wist te animeren.  De veroveringstocht in België volgt.

The Scabs, Arsenal en ZwartWerk op zaterdag!
Naast Placebo, OMD, Yellow Claw en The Mirror Trap verwelkomt ROCK ZOTTEGEM voor het eerst The Scabs op de Zottegemse Crazy Main. Het Zottegemse festivalpubliek was al langer vragende partij en nu is het dus eindelijk zover! The Scabs zijn helemaal klaar om op het Zottegemse podium hun staalharde livereputatie waar te maken, vergezeld van hun nieuwe CD “Ways of a wild heart”.

Ook Arsenal houdt op zaterdag 11 juli halt in Zottegem voor een swingende tussenstop tijdens hun  nu al legendarische vijftiende verjaardagstournee.  Misschien wel de populairste Belgische band van de laatste jaren !

Op zaterdag trapt de vijfkoppige Mechelse hiphopsensatie ZwartWerk het festival af. De energieke band schopte het eerder dit jaar nog tot in de finale van de Nieuwe Lichting van Studio Brussel en nu dus tot op het hoofdpodium van ROCK ZOTTEGEM.

De voorverkoop loopt als een trein!
De voorverkoop voor de 22ste editie van ROCK ZOTTEGEM loopt als een trein. Tickets zijn verkrijgbaar op www.rock-zottegem.be of via één van de deelnemende Zottegemse café’s.

Dagtickets voor vrijdag kosten 45 euro (inclusief reservatiekosten), dagtickets voor zaterdag kosten 50 euro (inclusief reservatiekosten) en voor een combiticket tel je 85 euro (inclusief reservatiekosten) neer. Ook drankbonnetjes en campingtickets kunnen online aangekocht worden, zo vermijd je wachtrijen en kan je zonder oponthoud tekeer gaan op de aanstekelijke tonen van Placebo!

ROCK ZOTTEGEM 2015 wordt een echt feestje! Ook de DJ Village op ROCK ZOTTEGEM wordt groter, indrukwekkender en opzwepender als nooit tevoren. Binnenkort maakt de organisatie de line-up bekend!

ROCK ZOTTEGEM 2015 gaat door op vrijdag 10 en zaterdag 11 juli 2015. Voor de volledige line-up en meer info, kan je terecht op www.rock-zottegem.be