Eefje de Visser - Het isEefje de Visser brengt op 30 augustus ‘Het is’ uit. Ter promotie van dit nieuwe album is Eefje samen met haar band in het najaar in de clubs live te zien. De aftrap wordt gegeven op 7 september tijdens het Into the Great Wide Open festival op Vlieland.

Twee en een half jaar na het succesvolle debuutalbum ‘De Koek’ brengt singer/songwriter Eefje de Visser haar tweede album getiteld ‘Het is’ uit. Over de eerste plaat waren de critici lovend: ‘Vernuftig’,’gedurfd’ en ‘loepzuiver’ werden genoemd. Met ‘Het is’ slaat ze een nieuwe maar vertrouwde weg in. Eefjes warme stem en eigen geluid krijgen alle ruimte. Het album ademt rust, maar de onverwachte melodieën en tuimelende teksten blijven aanwezig.

Na 4 succesvolle tournees in de clubs en het theater kijken Eefje en band weer opgetogen uit naar de nieuwe clubtour. Het volledige tourschema ziet er als volgt uit:

07 september: Vlieland – Into The Great Wide Open (uitverkocht)
21 september: Hengelo – Metropool
25 september: Rotterdam – Rotown
27 september: Zwolle – Hedon
02 oktober: Groningen – De Oosterpoort
03 oktober: Amsterdam – Paradiso
10 oktober: Nijmegen – Doornroosje
13 oktober: Tilburg – 013
18 oktober: Utrecht – Tivoli

De kaartverkoop is intussen gestart. Tickets kunnen bij de zalen worden gekocht.
Pas op voor valse kaarten, dus koop alleen bij de zaal waar het concert plaatsvindt!!

Authentiek. Bijzonder. En origineel. Zo leerde Nederland de opmerkelijke singer-songwriter Eefje de Visser kennen ten tijde van haar debuut ‘De Koek’: een verzameling afwisselende en pakkende Nederlandstalige liedjes, vol verrassende wendingen die slim en tegelijk speels in elkaar zitten. Met meer dan tienduizend exemplaren over de toonbank, kan Eefje absoluut gerekend worden tot een van de meest succesvolle en vooral ook verfrissende singer-songwriters van het land.

‘Het is’ is een warm en sfeervol album geworden, dat luistert als een muzikale road trip en wederom veel aandacht voor tekst en melodie bevat. Eefje vertelt er het volgende over: “’De Koek’ is achteraf beschouwd vooral een ontdekkingstocht naar mijn muzikale mogelijkheden en staat in het teken van het experiment. Op ‘Het is’ heeft die zoektocht plaatsgemaakt voor de verdere koersbepaling van mijn eigen muzikale stijl. Dit nieuwe album vormt veel meer een geheel in vergelijking met mijn debuut. Ik denk dat ik mijn eigen muzikale koers heb gevonden. En het komt uit op cd en vinyl. Daar ben ik heel blij mee!’.

‘Het is’ verschijnt wederom op haar eigen label Eefjes Platenmaatschappijtje. Distributie wordt verzorgd door Rough Trade.

Meer informatie is te vinden op www.eefjedevisser.com.