Na een zeer succesvolle twintigste editie, is de organisatie van Appelpop al weer volop bezig met het organiseren van de 21e Appelpop, die zal plaatsvinden op 7 en 8 september 2012.
De programmeurs van het festival hebben ook de eerste band gecontracteerd: de symfonische rockband Within Temptation keert terug op de Tielse Waalkade.

Within Temptation, door velen afgekort als ‘WT’, is de afgelopen jaren een van de meest populaire bands onder sponsors en bezoekers van Appelpop. Na enkele jaren afwezigheid, zal de succesvolle symfonische rockband in 2012 voor de zevende keer op het festival spelen.

Het zestal onder aanvoering van zangeres Sharon den Adel, is al ruim 15 jaar bij elkaar en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot Nederlands best verkopende band in het buitenland en een van de grootste rockbands ter wereld van dit moment. Hun CDs en DVDs zijn verkocht in 48 landen en in totaal zijn er meer dan 3 miljoen exemplaren over de toonbank gegaan. Dit resulteerde in 30 gouden en platina platen, 2 World Music Awards, 4 keer de Nederlandse Conamus Exportprijs en twee MTV European Music Awards.

Ondanks al dit internationale succes, heeft Appelpop een speciaal plaatsje in de harten van de bandleden van Within Temptation. “Het optreden op Appelpop voelt als een thuiswedstrijd”, zei zangeres Sharon den Adel enkele jaren geleden. Al vanaf het begin, toen de band met de demo ‘Enter’ bekendheid verworf en net doorbrak met het album ‘Mother Earth’, omarmde het Appelpop-publiek Within Temptation. Na de doorbraak single ‘Ice Queen’ van het laatstgenoemde album, volgden verschillende succesvolle CDs en singles, die muzikaal het best kunnen worden omschreven als gothic rock. Alle albums werden vergezeld van spectaculaire shows met stijlvolle decors en vuurwerk. Op het laatste album, The Unforgiving, dat in 2011 uitkwam, laat de band muzikaal een wat andere koers horen. De optredens zijn nog altijd even spectaculair, dus de terugkeer op Appelpop belooft een bijzondere te worden.

Het Tielse gratis festival Appelpop is de laatste jaren dankzij honderden vrijwilligers en vele trouwe sponsors uitgegroeid tot een van de grootste evenementen van Nederland. Zowel nationaal als internationaal is dit de afgelopen jaren erkend en onder meer zichtbaar geworden doordat het festival verschillende prijzen won. De unieke locatie langs de Waal in Tiel en de gemoedelijke sfeer wordt geprezen door artiesten en bezoekers. Vanaf vandaag zijn de mogelijkheden tot sponsoring van Appelpop 2012 te vinden op de sponsorpagina.

Bron: www.appelpop.nl