szigetDe organisatie van het Sziget Festival in Boedapest heeft de eerste acts bekendgemaakt voor de editie van aankomende zomer. Tussen 11 en 18 augustus zullen onder meer Queens Of The Stone Age, Calvin Harris en Placebo optreden op het ‘Island of Freedom’.

De Californische rockband Queens Of The Stone Age zal op het Sziget Festival optreden op de zogenaamde ‘Dag 0’ (dinsdag 12 augustus). Op deze tweede warm-up dag is er nog geen volledig programma op alle podia, maar is er een programma met enkele internationale acts. Het volledige programma van de twee warm-up dagen wordt binnenkort bekendgemaakt.

Vanaf woensdag 13 augustus is er programma op alle podia met onder meer de Schotse DJ Calvin Harris, de Britse alternatieve rockband Placebo, de Britse rockband Bastille, de Amerikaanse indierockband Imagine Dragons, de Britse indierockband Klaxons en de Amerikaanse alternatieve act Starlight Girls. Ook de Nederlandse DJ Laidback Luke en de Belgische artiest Stromae zijn van de partij tijdens de 22e editie van het Sziget Festival.

Het Sziget Festival is één van de grootste, meest internationale en meest gewaardeerde festivals van Europa. Het muzikale programma omvat veel verschillende genres en acts van groot tot klein, waardoor er voor iedere festivalbezoeker veel te ontdekken is. Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er op het Sziget Festival nog vele andere kunstprojecten en andere vormen van vermaak. Meer informatie over het programma volgt in de komende maanden.

Weektickets inclusief camping voor het Sziget Festival kosten momenteel €209 en zijn verkrijgbaar via www.szigetfestival.nl. Speciaal voor het festival organiseren Festival Travel en Euro-Express samen minstens twee rechtstreekse treinen van Utrecht naar Boedapest en vice versa.

Direct na afloop van het Sziget Festival wordt op 18, 19 en 20 augustus Sziget Detox georganiseerd in het Hongaarse dorp Bedepuszta. Naast volle boomgaarden, exposities, natuurgroen, masseurs en yoga- en tai chi-lessen zal er in 2014 ook een driedaags programma zijn met een aantal bands uit Nederland en Hongarije. Tickets voor Sziget Detox kosten 55 euro voor drie dagen inclusief camping. Er zullen maximaal 200 tickets worden verkocht.

Tegelijkertijd is er ook een afterparty aan het Balatonmeer. Het festival B.my.Lake vindt plaats van 18 tot en met 21 augustus en richt zich voornamelijk op techno, techhouse en bass music. Naast het nachtelijk DJ-geweld is het overdag natuurlijk goed toeven aan het Balatonmeer. Tickets voor dit festival kosten €67 en gaan binnenkort in de verkoop op www.bmylake.com.