Peter Nathanson
Peter Nathanson ‘a real American bluesman from Boston’, , heeft zijn eigen unieke en moderne sound. Deze bluesman, een van de beste van zijn generatie, bezit een gevoel van de “innerlijke nota”, altijd goed geplaatst en emotioneel geladen. Hij opende ooit voor ene. John Lee Hooker. Maar… ‘playing the same thing, the same way, every night’.. was niet aan hem besteed.En dus deed hij z’n eigen ding, en dat ding is nu De Delta blues electric, dobro-resonator of semi akoestisch gitaar hij speelt het recht uit z’n hart; en wie er aan twijfeld moet zeker z’n laatste, ‘Riviera Rose’ cd beluisteren met op één na allemaal eigen nummers etaleert hij z’n gitaartechniek en z’n talent op eigentijdse bluessongs.

The Rhumba Kings. Feat. Mark Sprex
Tijdens de zomer van 2003 besluit de Brits gekende zanger drummer en contrabassist Mark Sprex (Mark bekend als de originele drummer van The Houserockers, The Playboys…..) een nieuw project op te starten. Hij vormt de RockaBilly band ” THE RHUMBA KINGS” Het geluid van The Kings is beïnvloed door een brede waaier van invloeden. Dit gaat van vroege 50’s blues en rockabilly tot vroege 60’s britse rock’n’roll, white rock en surf instrumental. Al deze roots-invloeden worden mooi afgemixt met een modern geluid komende van de jaren tachtig neo-rockabilly revival en psychobilly-sound. Het uiteindelijk resultaat is een high energy wild rock’n’roll trio dat iedereen kan plezieren met hun diversiteit, show en ervaring. Als je deze band een stempel wil geven dan zijn The Rhumba Kings trots en simpelweg een ROCK ‘N’ ROLL band!!!

The Blues Vision
Dat Blues nog lang niet uitgestorven is bewijst The Blues Vision, in tegendeel! Twee 17-jarigen (Bernd Coene en Arne Demets) brengen samen met de jongedame (Hanne Vandekerckhove) Blues met een grote B, of muziek met een ziel, zo je wil. Alsof ze ermee geboren zijn. De groep brengt hun nummers in een eigen en zeer volwassen stijl. Het is erg verrassend hoe ze omgaan met muziek waar anderen vaak hun tanden op stukbijten. Je doet het maar… zo stonden ze al op bluespodia als BRBF Peer, Nacht van de Blues en Goorblues.. Jonge muzikanten met een ziel. Ze bestaan nog!

The Blues Against
Europa heeft zo zijn eigen Seasick Steve en wel in de zin van Gianni Serusi (It.). The Blues Against is een muziek-project volledig gerund en beheerd door Gianni zelf, op elektrische gitaar, bassdrum, harmonica hi-hat en een stem verdomd op die van Dylan lijkt. Geïnspireerd door Hank Williams, Merle Haggard en David Allan Coe ontwikkelt TBAY een mengsel van grooves van de 70’s rock van het Lynyrd en Zeppelin tijdperk, maar toch gaat hij terug naar primitiviteit van de delta blues. TBAY speelt moderniseerde Delta-blues en volgens velen wordt dit het nieuwe sensatie van de 21ste eeuw.

The Stools
The Stools willen duidelijk muzikaal expressie uiten. Ze brengen een mix van Rockblues & Rock, waar ze hun eigen draai willen aan geven met knipoog naar Rory Gallagher, Led Zeppelin, The Black Keys, James Brown, Radio Moscow, The White Stripes en Howlin’ Wolf enz… Heuse “promising” opener van het festival

Komende weken komen er nog meer namen bekent…..