Voor de 15e editie van Schollenpop zijn de eerste 3 namen bekend:

KRYSTL 

Krystl tekende anderhalf jaar geleden haar platen- en publishingcontract bij Universal Music. De afgelopen anderhalf jaar is er zorgvuldig gewerkt aan het opbouwen van repertoire waarbij zij met nationale en internationale grootheden liedjes heeft geschreven. De eerste track die van Krystl verschijnt is het mede door haar geschreven ‘Golden Days’. Dit liedje is tevens te horen in de commercial voor Martini Spumante.
 

3FM zette het nummer op de playlist en riep Krystl vervolgens meteen uit tot Serious Talent. De single werd 3FM Megahit en nu is Krystl ook nog genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award. Op haar beurt veroorzaakte zij tranen in Giel Beelen z’n ogen met een prachtige vertolking van Let It Be in zijn ochtendshow. Ook in De Wereld Draait Door wist ze met haar optreden te imponeren.
Ook Marco Borsato ziet het talent van Krystl. Hij vroeg haar als voorprogramma voor zijn 3Dimensies shows in het GelreDome op 7, 10, 11 en 13 mei. “Ze is een fantastische singer/songwriter en één van de genomineerden voor de 3FM Serious Talent Award. Ik kreeg kippenvel toen ik haar in de radioshow van Giel ‘Let It Be’ hoorde zingen. Ik wist dat ik iets voor haar moest doen”, vertelt Marco aan De Telegraaf Prive.
Haar stijl: lekker in het gehoor liggende pop, met een rauw randje en soul- en rockinvloeden. Golden Days beklimt inmiddels de hitlijsten, in het voorjaar volgt haar eerste album.
 

LOLA KITE
De Lola-sound is als een lolly die steeds van kleur verschiet. De ene keer proef je de psychedelische waanzin van de vroege Pink Floyd, dan weer lik je aan de antieke elektronica van Kraftwerk, vervolgens de jaren tachtig-pop van Depeche Mode en dan weer de avontuurlijkheid van een hedendaagse band als Animal Collective. Boven alles zijn het liedjes die je maar moeilijk uit je kop kan krijgen, als iemand dat ook maar zou willen.
Lola Kite is ontstaan als een project onder de vele muziekprojecten van Keez Groenteman, Jasper Verhulst en Bram Vervaet. Inmiddels is het uitgegroeid tot hun hoofdactiviteit. Lola Kite is niet een band met een strakke rolverdeling. Keez doet de leadzang, Jasper speelt de meeste bas en Bram heeft het vaakst een gitaar in zijn hand. Maar de batterij synthesizers, sitars en samplers wordt op het podium en in de studio eerlijk onder het trio verdeeld. Eigenlijk kunnen deze multi-instrumentalisten met alles uit de voeten.
 

Ze stonden op vele clubpodia, maar daarnaast ook al op onder meer Stukafest, Popronde, Noorderslag en Into The Great Wide Open. De naam Lola Kite zingt dan ook al enige tijd rond in het Nederlandse muziekcircuit. In januari 2011 verscheen het debuutalbum Lights. Everythings Better is de eerste single van het album en hoor je dagelijks op de radio.
 

SONIC SYNDICATE
Het Zweedse zestal knalde 2005 de metal scene in door het winnen van de Nuclear Blast Bandcontest. Uit de 1500 bands die meededen, werden zij unaniem verkozen tot de uiteindelijke winnaar. Hoe hadden ze dat gedaan? Door puur talent en melodic maar extremely heavy en catchy songs. Ze vallen dan ook in het genre melodic metal en zijn te vergelijken met In Flames.
De opmars van Sonic Syndicate in de afgelopen jaren is op zijn minst indrukwekkend te noemen. Mede dankzij hevig promotiewerk van label Nuclear Blast en de vele optredens hebben ze in een relatief korte tijd een grote naamsbekendheid gekregen plus een enorme fanschare in heel Europa. En met de de uitstekende albums Only Inhuman en Love And Other Disasters hebben de heren en dame uit Zweden veel lof bij de internationale pers en het publiek geoogst.
Ook het nieuwe album We Ruled The Night staat weer vol energieke, pakkende en slepende metal songs en is geproduceerd door niemand minder dan Toby Right, die eerder werkte met Kiss, Alice In Chains en Slayer.
Schollenpop vind plaats op 6 augustus 2011 op het zuiderstrand van Scheveningen. Kijk voor meer informatie op http://www.schollenpop.nl.