Voor het gratis toegankelijk popfestival Schollenpop, dit jaar op Zaterdag 3 augustus zijn de eerste acts bevestigd.
Mozes and the Firstborn, bekend van het nummer “I Got Skills”.De invloeden reiken dan van zestiger jaren muziek als The Rolling Stones en Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era tot hedendaagse acts als The Strokes, Ty Segall en Black Lips. Dit alles is terug te horen in deze viermans garagepop-formatie.
Urban Heroes één van de grootste bands uit de Haagse pophistorie,bekend van de hitsingles: Get It (1980), Not Another Worldwar (1980), Habadaba Riwikidi (1981) en Red Skies (1985). Op Schollenpop staat Urban Heroes op het podium met een aantal Haagse Special Guests, welke later bekend worden gemaakt! (zowel aanstormend Haags pop/rock-talent, als gearriveerde Haagse pop/rock-helden).
Soul Sister Dance Revolution,”Zo jong en dan al zo belachelijk goed. Om gek van te worden” (Nico Dijkshoorn)
Soul Sister Dance Revolution maakt stevige, alternatieve rock. De dessert rock invloeden van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het groovende Britse indie rock geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, maken SSDR tot een Haags gezelschap met dansen als missie.
Splendid al 2x keer eerder op Schollenpop geprogrammeerd, maar met het nieuwe album “Sun Beats Down” en de nieuwe single “Fast Lane”, zullen zij in ieder geval voor zonnige klanken zorgen.

NAKED de band is gevormd rond singer-songwriter Arie Spaans. Nadat Arie jarenlang als singer-songwriter had opgetreden, is in 2009 de folk-rockband NAKED (her-)opgericht.
Het nieuwe album “Watching the Trees” is klaar en verschijnt zowel op CD als op LP. De songs, teksten en productie vormen samen met het art-work van Robert Muda een prachtig geheel. Ook met het tweede album maakt NAKED alle verwachtingen waar.