Graveyard (Swe), Monster Magnet (Usa) en de organisator zelf –  Peter Pan Speedrock – zijn de eerste aangekondigde bands voor de zevende editie van het stoerste festival van Nederland. Speedfest wordt dit jaar op zaterdag 8 december in – inmiddels traditioneel – het Klokgebouw in Eindhoven gehouden.

Peter Pan Speedrock-frontman Peter van Elderen: ,,Vorig jaar was Speedfest met 5.000 bezoekers ram uitverkocht. Er kon echt geen kip meer bij! Monster Magnet speelde de hele CD Dopes To Infinity en juist omdat het zo’n enorm gave show was hebben we Dave & co. gewoon dit jaar weer gevraagd om te komen. Dit jaar doen ze een show van 75 minuten en zullen de hele CD Spine Of God integraal uitvoeren!

De ticketprijs en de datum waarop de voorverkoop van start gaat, zijn op dit moment nog niet bekend. ,,Maar dat is een kwestie van tijd hoor”, legt Peter geruststellend uit. ,,We zitten er bovenop en maken de voorverkoopdatum spoedig bekend. Net als de bands die we graag willen hebben. Ons verlanglijstje van bands wordt jaarlijks alleen maar langer. En dat terwijl we er elk jaar weer een boel af kunnen strepen als ze op Speedfest hebben gespeeld. Neem nou Graveyard, echt een toffe band.”

In 2006 vond de eerste editie van Speedfest plaats. In zes jaar tijd is het festival voor liefhebbers van rock & roll, garage, punk, metal, psychobilly, hardcore, outlaw country en verwante stijlen uitgegroeid tot een internationaal begrip dat rond de 5000 bezoekers trekt. Het grootste deel komt uit eigen land, maar ook fans van harde muziek uit de rest van Europa (en zelfs Japan en Turkije!) reizen jaarlijks in steeds grotere aantallen af naar Eindhoven Rockcity.

Meer informatie?: www.speedfest.nl