De eerste namen voor The Powerfest 2011 op zondag 5 juni zijn bekend: Escape The Fate, Bring Me The Horizon, Alesana, His Statue Falls, Blood On The Dance Floor en Hyper Crush.The Powerfest vindt plaats in drie zalen van de Melkweg in Amsterdam. De reguliere voorverkoop start op zaterdag 12 februari via www.ticketservice.nl en de gebruikelijke voorverkoopadressen. Voor de fans van het eerste uur vindt er een speciale early bird pre-sale plaats op woensdagavond 9 februari tijdens het concert van A Day To Remember (vorig jaar een van de klappers van The Powerfest) in de Melkweg. De early bird kaarten gaan weg voor € 32,50 + lidm. (excl. servicekosten).

Met headliners als Escape The Fate en Bring Me The Horizon belooft het een sterke zesde editie van The Powerfest te worden. Escape The Fate uit Las Vegas verkocht ruim een jaar geleden al eens de Melkweg uit met hun extravagante emocore. De Britse band Bring Me The Horizon stond onlangs in een maandenlang tevoren uitverkochte Melkweg en bewees alweer een van de bruutste metal/deathcore bands van tegenwoordig te zijn. De Amerikanen van Alesana touren al een paar jaar de wereld rond met hun dynamische en melodieuze post-hardcore. De Duitse post-hardcoreband His Statue Falls was eerder al eens samen met Enter Shikari in de Melkweg te aanschouwen. Het opvallende electroduo Blood On The Dance Floor uit Florida is voor het eerst in Nederland en is niet op hun mondje gevallen. Het electro/crunkduo Hyper Crush is een nieuwe belofte uit de VS en te omschrijven als ‘3OH!3 meets Black Eyed Peas’.

The Powerfest is hét festival dat zowel nieuwe upcoming bands als bruut oldskool geweld combineert en zich focust op een eigenzinnige mix van emo, (post-)hardcore, punk, metal, crunkcore en crossover. Aangezien de Melkweg al jaren hét poppodium is voor dergelijke bands en meerdere zalen heeft, is de Melkweg de perfecte locatie voor The Powerfest.

THE POWERFEST
zondag 5 juni 2011
Melkweg (3 zalen), Lijnbaansgracht 234a Amsterdam
Aanvang: 14.00 uur / deur open: 13.00 uur.
Entree: € 40,00 + lidm. (excl. servicekosten).
Voorverkoop start zaterdag 12 februari via www.ticketservice.nl en de gebruikelijke voorverkoopadressen
Gelimiteerd aantal early bird actie alleen op woensdagavond 9 februari voor bezoekers van A Day To Remember à € 32,50 + lidm. (excl. servicekosten).

www.thepowerfest.nl | www.melkweg.nl | www.livenation.nl