Na een succesvolle editie in 2012 keert het Black Easter festival dit jaar terug om je Pasen leven in te blazen. Tijdens dit minifestival reist de crème de la crème van de duistere Electro, Indie, Wave en Post-Punk naar Poppodium P60. Wat kun je verwachten op 31 maart?

Uit de electro hoek geven onze Belgische buren van Suicide Commando act de precense. Onbetwist één van de beste bands in dit genre. Net terug van een tour uit de VS en met nummers van het aankomende album wordt dit een niet te missen show. Dat kan ook worden gezegd van Aestehtic Perfection (VS). De band met de snelst groeiende fanbase in de electro-scene zorgt voor een energieke en overweldigende podium act. Frankrijk ontbreekt ook niet binnen dit genre. De nieuwkomers van K-Bereit (F) breken met hun Electronic Body Music de tent af.

Ook uit Frankrijk, het in de jaren 80 opgerichte Charles de Goal. Na het overweldigende succes van het reünie concert in 2006 is de coldwave formatie weer helemaal terug. De organisatie heeft verder in het wave genre Kiss the Anus of A Black Cat (B) weten te strikken. De band, met de opvallendste naam in de muziekindustrie, brengt je met strakke ritmes en kille synthesizers terug naar de duistere kant van de jaren 80. Wat meer uptempo brengt het excentrieke talent Ravage Ravage de Nederlandse inbreng op Black Easter binnen de new-wave.

Het is niet alleen hard en electronisch wat dit festival typeert. Zo hebben we een aantal akoestische sets. Ten eerste komt de ex-Gathering zangeres Anneke van Giersbergen ons betoveren met haar magische stem. Nog een akoestische sessie van Nederlandse bodem komt van Zwarte Poëzie. Bekend van ijzersterke teksten en vlijmscherpe ironie. Ten slotte de dromerige mix tussen indie en new wave van Sophya (Is).

Uiteraard zijn er nog een rits DJs aanwezig. Vanuit onderstroom CCCP en Kult:X, Jett Dadswell van Oubliette en Marcel vertegenwoordigd Undergound Frequencies. Om het festival compleet te maken is er een expositie van Frank Wiersma, zijn er diverse merchandise stands en draait de horeca overuren.

Een goede reden om geen paaseieren te gaan zoeken op 31 maart? Het intieme mini-festival Black Easter in P60.

Datum: 31-03-2013
Zaal open: 15:00
Aanvang: 15:00
Ticket vvk: 30,00
Ticket zaal: 35,00