Op vrijdag 10 februari 2012 presenteert KOMATSU haar debuut-EP in Café Altstadt in Eindhoven. KOMATSU is een nieuwe Eindhovense stonerformatie met (ex-)leden van ervaren rockcity bands SQY, Repomen en The Goods. KOMATSU zal tijdens deze release-show samenwerken met een VJ die live beelden op groot scherm projecteert. De EP is tijdens de deze presentatie voor 6 euro verkrijgbaar. De support wordt verzorgd door het eveneens uit Eindhoven afkomstige Hijos de Mayo.

Begin 2010 wordt KOMATSU samengesteld uit (ex-)leden van de ervaren rockcity bands SQY, Repomen en The Goods. KOMATSU speelt een mix van stoner, rock en metal en maakt gebruik van samples. Zo nu en dan werkt de band samen met een VJ. In 2010 doet KOMATSU enkele optredens in Noord-Brabant en België en deze worden door de pers zeer positief ontvangen. Enkele van haar optredens belandden zelfs in de jaarlijstjes van Nederlandse journalisten en/of recensenten als ’beste concert van 2010’.

In 2011 start de band in de Pop Ei studio te Eindhoven met opnames. Ondertussen verzorgt KOMATSU de support voor Lonely Kamel (NOO), Karma to Burn (USA) en speelt het in mei 2011 tijdens de officiële afterparty van Queens Of The Stone Age (USA) in de Effenaar te Eindhoven. De eerste EP van deze Eindhovense stonermoloch bevat 6 tracks en is opgenomen door Mo en Chris den Draaier en door KOMATSU zelf gemixed en geproduceerd. De mastering is gedaan door Pieter Kloos, a.k.a. Pidah, in the Void Studio.