De Eindhovense zangschool SingShop is gestart met haar eigen platenlabel genaamd SingShop Records. Hiermee wil SingShop in het gapende gat duiken wat is ontstaan tussen de ouderwetse gevestigde platenmaatschappijen – die nieuw talent nagenoeg geen kans meer geven – en het enorme aanbod aan amateurs dat zichzelf in de spotlights probeert te zetten via YouTube en andere social media.

Volgens oprichter Ruud van Deventer is het in beginsel een initiatief om leerlingen van SingShop een platform te kunnen bieden om zich professioneel te presenteren aan een groter publiek.

SingShop Records beschikt over een eigen opnamestudio, songwriters, producers, vocal coaches en multimedia designers. Van Deventer: “Omdat wij al deze disciplines in eigen huis hebben, zijn de lijnen kort en kan er snel en efficiënt gewerkt worden. Een belangrijke taak van SingShop Records is actieve talent scouting. Wij hebben onze voelsprieten altijd uit staan en trachten talentvolle jonge artiesten te benaderen, die klaar zijn voor de volgende serieuze stap in hun carriere. Hierin heeft SingShop Records ook een begeleidende rol en houden we ons bezig met het ontwikkelen van repertoire, een eigen sound en identiteit.”

De eerste artiest die getekend heeft bij het kersverse label is Julia Evers. Ruud: “Julia is heel muzikaal en heeft ondanks haar jonge leeftijd (16 jaar) al een unieke eigen sound.” Haar single “Cryin” en bijbehorende videoclip zijn officieel uitgekomen op 30 oktober en zijn wereldwijd verkrijgbaar via alle moderne digitale platforms zoals iTunes en Spotify.