Op zaterdag 23 maart 2013 geeft de vooraanstaande en internationaal populaire Nederlandse symfonische metalband Epica naar aanleiding van zijn 10-jarig bestaan een spectaculair concert in het Klokgebouw in Eindhoven, getiteld Retrospect. Deze show wordt Epica’s meest ambitieuze tot nu toe, compleet met een 70-koppig Hongaars koor & orkest, internationale gasten en special effects. De kaartverkoop start zaterdag 15 september a.s. om 10.00 uur. Kaarten zijn beschikbaar via alle Primera winkels en online via de websites van Epica en het Klokgebouw. 

De jubileumshow Retrospect is de kroon op Epica’s 10-jarige carrière. Daarom wordt er groots uitgepakt met alle van de band bekende elementen. Speciaal voor deze show zijn een voltallig symfonie-orkest en koor uitgenodigd, respectievelijk het Hongaarse Extended Remenyi Ede Chamber Orchestra en het Hongaarse Choir of Miskolc National Theatre. Dit zijn hetzelfde orkest en koor waarmee eerder het veelgeprezen live album The Classical Conspiracy werd vereeuwigd.

Epica
Simone Simons – zang
Mark Jansen – gitaar, grunts
Isaac Delahaye – gitaar
Coen Janssen – toetsen
Rob van der Loo – basgitaar
Arien van Weesenbeek – slagwerk

Het Nederlandse Epica rondom mezzo-sopraan Simone Simons is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een internationale act van formaat en is één van de meest populaire Nederlandse muzikale exportproducten met uiterst succesvolle tournees in Europa, Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Zo start de band deze week zijn Latijns-Amerika tournee ter promotie van de meest recente CD Requiem for the Indifferent.

Ticket info
Tot 1 oktober kosten kaarten 35 euro + servicekosten, verkrijgbaar bij alle Primera winkels en op de websites: www.epica.nl, www.epica-retrospect.nl en www.klokgebouw.nl. Er zijn ook speciale VIP-tickets verkrijgbaar voor 65 euro + servicekosten. VIP-tickethouders krijgen o.a. eerder toegang tot de zaal en exclusieve VIP-goodies. Vanaf 1 oktober worden de prijzen van zowel de normale als de VIP-tickets met 4 euro verhoogd.

 Online stuff
* www.epica.nl
* www.epica-retrospect.com
* www.klokgebouw.nl
* https://www.facebook.com/epica