EPICA action figuresDe Nederlandse symfonische metalband Epica kan aan zijn immer langer wordende lijst van hoogtepunten weer een nieuwe toevoegen: als eerste Nederlandse artiest krijgt de band in samenwerking met het Duitse bedrijf Staramba zijn eigen action figures. Gitarist Mark Jansen steekt zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken: “Action figures! Wie had dat gedacht?! Super cool! Vroeger spaarde ik He-Man poppetjes en nu heb opeens een miniatuurversie van mezelf en van de andere bandleden in de kast staan. Bizar, maar wel heel erg leuk en een mooi hebbedingetje voor de die-hard Epica fans.” De action figures zijn te bestellen via EPICA’s webstore www.epicawebshop.com.

Weer een bucketlistvinkje voor Epica dus. Eerdere check-offs:
* een van ‘s lands grootste muzikale exportproducten
*900 shows in 58 landen in alle continenten voor vele 100.000-en bezoekers
* in Midden- en Zuid-Amerika concerten in clubs met een capaciteit van 2000-4500 bezoekers; in Europa voor 1500-5000 bezoekers per show
* ruim 2,3 miljoen fans op Facebook
* wereldwijd 750.000 verkochte exemplaren van de eerste zes studio-albums gecombineerd
* hoge posities in de (album)charts in de Verenigde Staten, Canada, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, België en Nederland
* video Cry For The Moon heeft bijna 25 miljoen views op YouTube
* Buma ROCKS! Export Award 2015
* een uniek drie uur durende concert met een 70-koppig Hongaars koor & orkest in maart 2013 in een uitverkocht Klokgebouw in Eindhoven (4500 bezoekers)
* het eigen festival Epic Metal Fest (eerste editie in het Klokgebouw te Eindhoven in 2015 met 3000 bezoekers; tweede editie op 1 oktober a.s. in 013 Tilburg; Braziliaanse spin off in Sao Paulo op 15-10)
*optredens (soms meerdere malen) op de grootste en meest prestigieuze festivals ter wereld zoals Wacken Open Air (DE), Hellfest (FR), MTL Montreal (CA), Mood Indigo IIT Bombay (IN), Witch Fest (ZA), Graspop (BE) en in Nederland op Paaspop, Pinkpop, Zwarte Cross, Lowlands en Fortarock

Presentatie nieuw album The Holographic Principle op Epic Metal Fest
Op 30 september brengt Epica zijn nieuwe zevende studio-album The Holographic Principle uit. Niet alleen het album zelf, maar ook de totstandkoming ervan (die meer dan een jaar duurde) is een verhaal apart. De band besloot om geen samples te gebruiken maar louter èchte instrumenten, gastzangers en koren op te nemen. Alleen de voorbereiding werd daardoor al een monsterklus omdat alle (klassieke) instrumentale en vocale partijen eerst moesten worden uitgeschreven op bladmuziek. Vervolgens nam de band met talloze muzikanten en zangers tegelijk op: strijkers, koperblazers, houtblazers, percussie, koor, solisten en etnische instrumenten. Het gevolg was een record aantal opgenomen audiosporen – soms wel tot 1000 per nummer.

Het album wordt gepresenteerd tijdens de enige Beneluxshow die de band dit jaar geeft, namelijk op Epica’s eigen festival Epic Metal Fest op 1 oktober a.s. in 013 Tilburg waar in totaal twaalf bands op twee podia zullen spelen, te weten: Katatonia (SE), Fleshgod Apocalypse (IT), Stream Of Passion (NL), The Agonist (CAN), The Ocean (D), Mayan (NL), Textures (NL), Myrath (TN), Evil Invaders (BE), For I Am King (NL) en Off The Cross (BE).

Kaarten zijn beschikbaar via:  http://www.ticketmaster.nl/event/163671

Website & Social Media
* Facebook: https://www.facebook.com/epica
* Website: www.epica.nl
* Facebook Epic Metal Fest: www.facebook.com/epicmetalfest
* Website Epic Metal Fest: www.epicmetalfest.com