Volgend jaar april zal Epica voor de eerste keer in haar carrière op tournee gaan door Australië. De Nederlandse symfonische metal band zal een drietal optredens verzorgen in Sydney, Brisbane en Melbourne. Dit ter promotie van het laatste album Requiem For the Indifferent dat in maart 2012 uitkwam. Volgende week vliegt Epica naar Amerika en Canada een flink aantal shows te doen. De tourdata staan hier.

Op 23 maart 2013 geeft Epica naar aanleiding van haar 10-jarig bestaan een spectaculair concert in het Klokgebouw in Eindhoven, getiteld Retrospect. Deze show wordt Epica’s meest ambitieuze tot nu toe, compleet met een 70-koppig Hongaars koor & orkest, internationale gasten en special effects.

De jubileumshow Retrospect is de kroon op Epica’s 10-jarige carrière. Daarom wordt er groots uitgepakt met alle van de band bekende elementen. Speciaal voor deze show zijn een voltallig symfonie-orkest en koor uitgenodigd, respectievelijk het Hongaarse Extended Remenyi Ede Chamber Orchestra en het Hongaarse Choir of Miskolc National Theatre.

Links:
www.epica.nl
www.epica-retrospect.com