Cortonville’s Demo Dock 2013 ’The Second Edition’

Met zijn online muziekplatform Cortonville zoekt Eric Corton Nederlands talent. Niet alleen rock-, pop- en metalbands, maar ook singer/songwriters zijn uitgenodigd om vanaf 2 september hun demo’s te uploaden in het Demo Dock van Cortonville.

Geen wedstrijd

Het ondersteunen en begeleiden van muzikaal Nederlands talent is de bestaansreden van Cortonville. Demo Dock is daarom geen wedstrijd, maar een zoektocht naar nieuw talent. Er is geen winnaar die met alle prijzen naar huis gaat: de Cortonville Favorites krijgen alle drie een prachtig, op-maat-gemaakt ondersteuningstraject. Denk aan professionele demo’s, ondersteuning bij crowdfunding, diverse workshops en coachingsessies afgestemd op techniek, songwriting en performance, en een optreden in een van Nederlands poppodia. Niet te vergeten de air- en stagetime bij Cortonville zelf!

Cortonville Favorite

Demo Dock is opgedeeld in 3 verschillende genres: pop/rock, singer/songwriter en metal/rock. Per genre kiest Corton na een strenge selectie 3 favorieten. Deze staan vervolgens ieder een week lang in de spotlight op Cortonville, met interviews, achtergrondverhalen en natuurlijk airtime in Radio Cortonville. Aan het einde van deze 3 weken selecteert Eric uiteindelijk de Cortonville Favorite, de band of artiest die door Cortonville het komende jaar wordt ondersteund.

Villagers Choice

De nummers 4, 5 en 6 uit Cortons genreselecties vallen niet zomaar af. Zij krijgen nog een kans door onder hun achterban, hun fans en de (Founding) Villagers van Cortonville stemmen te werven aan de hand van hun demo’s. De band of artiest met de meeste stemmen mag een droom verwezenlijken: spelen in een van Nederlands poppodia naast de 3 Cortonville Favorites.

Aanmelden

Voor het aanmelden bij Demo Dock hebben bands en artiesten 3 demo’s nodig en minimaal 1 live-opname met beeld (een homevideo volstaat). Daarbij horen een bio, een foto en een contactpersoon.

Op 2 september gaat Demo Dock open voor het uploaden van demo’s voor de categorie pop/rock. Singer/songwriter volgt op 28 oktober, en vanaf 23 december start het genre metal/rock.

Cortonville

Cortonville is een onafhankelijk platform onder de bezielende leiding van Eric Corton. Hier vinden muziekliefhebbers albumreviews, interviews, reportages, achtergronden, concertregistraties en nog veel meer. Daarnaast vormt Cortonville een podium voor “oude rotten, nieuwe helden, taaie knokkers en aanstormend talent”. Volgens Corton is het in Nederland niet makkelijk om als band of artiest voet aan de grond te krijgen; met Cortonville hoopt hij hen te kunnen stimuleren in hun ontwikkeling.