En zo kregen we zomaar een über trippy stoner/psychedelisch/doom pakketje in de schoot geworpen dat we niet graag retour afzender wilden sturen. Mag ik u voorstellen, uit Kiev: Stoned Jesus + Ethereal Riffian.

Ethereal Ruffian
Dat Stonezilla, SAF, Southman en Ship de band pas in 2010 oprichtten is qua sound in de verste verte niet te bekennen. Een zoektocht naar de muzikale gemene deler volgde. Resultaat? Het debuut ‘Shaman’s Visions’, een eclectische mix van hypnotiserende grooves en logge stoner/doom. In een busje op doorreis met een live reputatie die je is vooruitgesneld… laat maar komen!

Stoned Jesus
En dan delen de mannen van Ethereal Riffians het tourbusje ook nog eens met Stoned Jesus, tjonge wat zal het er lekker ruiken. Maar goed, laten we het over deze mannen hebben. Stoned Jesus, rond oprichter Igor Sidorenko, startte in 2009 en vanaf dat moment ging het snel met de band. Ze bouwde een beruchte reputatie op in de underground kringen, maar eind 2010 bleek het toch tijd voor een reset in de line-up. Niet getreurd, want de stoner/psychedelic/doomrockers hebben met “Seven Thunders Roar” alweer een nieuw album in de achterzak!

Voor hij/zij die niet kan wachten tot ‘Roadburn’ half april, is deze double bill alvast een welkome tussenstop tot die tijd!

Wanneer: woensdag 4 april
Waar: PopEi Eindhoven
Deuren open: 21:00 uur

Een verslag van deze avond zal op Rockportaal.nl verschijnen.