Vele malen werd Evil Conduct vergeleken met de legendarische Oi! bands uit begin jaren tachtig. Ze hadden zelfs de bijnaam “de Nederlandse Last Resort”. Hoewel de band dit beschouwt als een groot compliment is het duidelijk dat Evil Conduct een eigen identiteit heeft met zijn eigen kenmerkende sound. Hun muziek kan worden geclassificeerd als basic, recht-in-je-raap, sing along working class Oi! met krachtige zang.

Evil Conduct werd oorspronkelijk opgericht in 1984. Maar met twee skinheads in de line-up was het erg moeilijk om optredens te krijgen in de jaren tachtig. Na het opnemen van een demo en slechts een handje vol met optredens, besloot de band er in 1988 een punt achter te zetten. In de jaren negentig echter, werden de demo-opnames uitgebracht als twee 7 “singles, en omdat bijna niemand iets over Evil Conduct wist, werd de band een soort van obscure legende. In 1998-1999 besloot de band om een ​​come-back te maken, na vele verzoeken van concert organisatoren. Na de comeback bracht de band 2 albums uit in de originele bezetting (uit de jaren 8o). In het begin van 2006 echter, verwelkomen Han en Ray een nieuwe bassist: Joost. Zijn ruige stijl maakte de muziek van Evil Conduct gedrag nog rauwer. Het eerste wapenfeit van de nieuwe line-up was het opnemen van een 7 “EP genaamd ‘Never Let You Down’. Iets meer dan een jaar later volgde het 3e album ‘King Of Kings’. In de periode tot het uitkomen van hun jonste album ‘Rule OK’ (2010) speelt de band concerten door heel Europa, van Duitsland tot Spanje, van Engeland tot Zweden, en zijn ze een gevestigde naam geworden binnen de Oi!-scene. In september 2011 wordt de band zelfs naar de USA gehaald voor een festival als één van de headliners. En net als in heel Europa, wisten ook daar de zaal plat te spelen. En naar alle waarschijnlijkheid gaat dat ook in de Rambler gebeuren!

The Dörpms maken Oi!-Punk, de muziek van de straat. Ze zijn niet een van die overgeproduceerde Duitse bands die zichzelf veel te serieus nemen, en ze hebben geen ambitie om de volgende ster van de mainstream rock te worden. Liever blijven ze bij hun roots en maken simpele maar lekkere drie-akkoorden-punkrock met meezingbare refreins. Met nummers als “Immer oben auf”, “Bunte Arme” of “Stadionromantik” tonen ze attitude en laten ze nummers horen met zowel scene-gerelateerde als sociale thema’s. Soms grappig, soms serieus maar altijd met een flinke korrel zout. Dit trio betaat sinds 2009 uit Phil op zang en drum, Andre op gitaar en zang en Tamm op basgitaar en achtergrondzang. De naam Dörpms is een ouderwetse term voor hun thuisstad Dortmund en staat symbool voor hun band met de working-class stad.

Wanneer: zaterdag 26 januari
Waar: Rambler Eindhoven
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 19:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.