Exodus-bannerExodus op Into the Grave 2016; Early-bird tickets in de verkoop
De jubileumeditie van Into the Grave was een echte mijlpaal. Het festival bestond vijf jaar en voor het eerst raakte Into the Grave helemaal uitverkocht.  Terwijl iedereen nog een beetje aan nagenieten is, zijn de voorbereidingen voor Into the Grave 2016 al in volle gang. De eerste band voor deze editie staat al vast: de Amerikaanse thrash metalband Exodus. De verkoop van de early-bird tickets start vandaag (maandag).

Zo’n 7000 mensen (crew en bands niet meegeteld) verzamelden zich op zaterdag op het Oldehoofsterkerkhof voor de vijfde editie van Into the Grave. Alle bands gaven uitzonderlijke shows en het was perfect festivalweer. Headliner Sabaton sloot het festival af met een vuurwerkshow en deed de grond onder de voeten van de bezoekers letterlijk trillen. Voor het eerst in tijdens het bestaan van het festival, raakte Into the Grave uitverkocht.

De voorbereidingen voor Into the Grave 2016 zijn al aan de gang. Exodus is een van de bands die de ontwikkeling van de Bay Area thrash-scene meemaakte. Met name de eerste drie studioalbums van de Amerikanen blijven tot op de dag van vandaag klassiekers in de gehele metalscène. Gedurende het 35-jarige bestaan van de band, maakte Exodus heel wat tegenslagen mee: wisselingen in de line-up en het overlijden van twee (oud)bandleden. Dit maakt de band wel tot wat het vandaag is: een band die zijn vastberadenheid en levenslust uit met vette baslijnen, scherpe riffs en met de stekende vocalen van Steve ‘Zetro’ Souza.

De voorverkoop van de early-bird tickets begint vandaag (maandag) om 10 uur. De eerste 1000 kaarten kosten €10,- (exclusief servicekosten). Hierna kost een ticket €15,- (exclusief servicekosten). De voorverkoop van zusterfestival CityRock Leeuwarden gaat ook maandagochtend om 10 uur van start. Een ticket voor CityRock kost €15,-. Tot op heden zijn voor dit festival nog geen bands bekend. Een combiticket voor beide dagen is €25,- (exclusief servicekosten). CityRock Leeuwarden vindt plaats op 12 augustus 2016 en Into the Grave de dag erna op 13 augustus.

Tickets zijn hier verkrijgbaar:

http://www.ticketmaster.nl/event/into-the-grave-tickets/151201
http://www.ticketmaster.nl/event/cityrock-leeuwarden-tickets/151203
http://www.ticketmaster.nl/event/combiticket-cityrock-leeuwarden12-8-2016-into-the-grave13-8-2016-tickets/151205

Meer informatie kunt u vinden op: www.intothegrave.nl en www.cityrockleeuwarden.nl.