John Klijnen

Punkband de Heideroosjes geeft op vrijdag 21 en zaterdag 22 september de allerlaatste twee Nederlandse afscheidsshows in de Amsterdamse Melkweg. De show op 22 september is al uitverkocht. De show op 21 september is vandaag bevestigd wegens een aanhoudende vraag naar kaarten. Tickets voor de show van 21 september zijn verkrijgbaar via Melkweg en Ticketservice. De voorverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

“Op zo’n toeloop hadden we niet gerekend” aldus zanger/gitarist Marco Roelofs van Heideroosjes. “Maar deze respons maakt het afscheid nog waardiger”. Onlangs bracht het viertal haar laatste cd ‘CEASE-FIRE’ uit. Dat album kwam binnen in de Album Top 100 en de daaraan gekoppelde clubtour is vrijwel volledig uitverkocht.

In 2012 speelt het gezelschap nog een select aantal festivals, waarna eind september het doek definitief valt. De groep, die ruim 22 jaar bestaat en nooit een bezettingswisseling kende, kondigde enkele maanden geleden haar afscheid aan. “We willen eruit met een ereronde in de eredivisie, niet bij de zaterdagamateurs” aldus de band.

Heideroosjes verkocht in haar bestaan een paar honderdduizend albums, speelde meer dan 1000 concerten en tourde door heel Europa maar ook meermalen door de Verenigde Staten, Japan, Zuid Afrika en voormalig Joegoslavië. In 2004 ontving de band een Edison.

Zie voor meer informatie over Heideroosjes: www.heideroosjes.com

Heideroosjes – extra afscheidsshow

Vrijdag 21 september, Melkweg, The Max

zaal open: 19.30 u / aanvang 20.00 u / hoofdprogramma: 21.00 u

tickets à € 20,00 + lidm. zijn vanaf aanstaande vrijdag verkrijgbaar via www.melkweg.nlwww.ticketservice.nl en de bekende adressen.