Exumer werd gevormd in 1985 door zanger/bassist Mem V. Stein en gitarist Ray Mensh, en brachtten in de daar op volgende jaren twee albums uit: “Possessed by Fire” in 1986 en “Rising from the Sea” in 1987. Deze albums hebben een cultstatus bereikt als twee van de beste thrash metal releases uit Duitsland ooit. Ook waren ze een van de eeste thrash metal bands die exotische, buitenlandse markten veroverden zoals Polen en Brazilie, waar hun albums uitkwamen in de 80’s. De promotionele tours die daar op volgden hebben gezorgd voor een ongebruikelijk grote fanbase buiten Duitsland.
Geplaagd door wisselende bezettingen en interne ruzies ging de band uit elkaar in 1990, en speelde niet meer live tot 2009 (op het prestigieuze Wacken Open Air Festival in 2001 na). In 2008 hebben Mem en Ray nieuw leven in Exumer geblazen, en sindsdien zijn er alweer 2 Europese tours geweest en een nieuw album: “Fire & Damnation”. Op deze CD laten ze zien dat het gevoel en de intensiteit van de 1980’s thrash metal er nog steeds is, maar strakker en meer up-to-date. Deze cult metal helden zijn hard op weg om zich opnieuw een plaats in de frontlinie te veroveren, dus mis het niet!

Evil Invaders is een Belgische speedmetalband die in 2007 werd opgericht door Jöe Anus (gitaar / vocals) en Agent Stavröz ( gitaar ). al gauw werd Speedfreak Frey aangenomen als drummer. het eerste jaar werd er tevergeefs gezocht naar een bassist en dus bleef het maar bij wat jammen. midden 2008 werd Steve Tomsin dan aangesteld als bassist. in januari 2009 vond zich het eerste optreden plaats en in Mei werd de eerste demo tape gereleased. na alle optredens in 2009 werd Steve buitengegooid en werd hij vervangen door Pussymagnet Alain. in 2010 wordt de eerste demo heruitgegeven met op de B kant een live recording van het optreden op Bloody roots fest in 2009 (het eerste optreden met Pussymagnet Alain). In Oktober 2010 wordt Agent Stavröz vervangen door Sam Lemmens (ook gitarist van thrash metal band Fallout). Met deze line up werden een paar nummer opgenomen en op een compilatie cd van dios records gezet. (albert fish, victim of sacrifice en speed invasion). Een jaar later in oktorber 2011 verlaat Speedfreak Frey de band en wordt Senne Jacobs de nieuwe drummer. Dit is de huidige line-up.

Hammerhead werd opgestart door 2 vrienden van 11 en 12 jaar oud, op het eind van 2010 opgestart in Heist Op D’N Berg in België. Omdat we geen zanger bassist vonden konden we ook niet optreden.
In het begin van 2012 vonden we een 2de gitaris, zanger zo konden we eindelijk songs schrijven en optreden.

Wanneer: zaterdag 16 maart
Waar: Rambler Eindhoven
Aanvang: 21:30 uur
Deuren open: 19:00 uur

Rockportaal.nl is aanwezig voor een review