Met veel plezier en gepaste trots presenteert fabrIQ festival de eerste vier namen van de komende editie op 10 en 11 maart 2012 in Den Bosch. De programmering van deze derde editie richt zicht wederom op bijzondere en urgente acts in een kleine setting met een aanvullend kunstprogramma waarin kunstenaars de interactie aan gaan met muziek en publiek.

Verheugd zijn we met de komst van Jacket Summer, bestaande uit singer/songwriter en totaalheld Damien Jurado en zijn band. Het nieuwe album van Jurado, dat geproduceerd is door Richard Swift van The Shins zal verschijnen in februari 2012. Ook Cass McCombs, de enigmatische woordsmid die vorig jaar maar liefst twee albums uitbracht (resp. 8,4 en 7,6 op Pitchfork) zal deze editie aanwezig zijn. Daarnaast zal Peggy Sue, dat afgelopen jaar tekende bij het amerikaanse label Witchita (The Dodos, First Aid Kit, Cloud Nothings) zijn opwachting maken. Tenslotte een speciale vermelding voor Afework Nigussi, een ethiopische muzikant die afgelopen jaar toerde met The Ex.

De volgende reeks namen maken we woensdag 7 december bekend via de fabrIQ website en Twitter. Het kunstprogramma wordt op een later moment bekend gemaakt.

Op eerdere edities van fabrIQ festival speelden onder meer The Tallest Man on Earth, Nils Frahm, SUUNS, Megafaun, Tiny Vipers, Sea of Bees en The Black Atlantic.

Voorverkoop
De voorverkoop start aanstaande zaterdag via de site van de W2, passepartouts kosten 30 euro exclusief servicekosten. Dagkaarten worden beschikbaar zodra de dagindeling definitief is.

Over de locaties
Zaterdag: Toonzaal en W2
Zondag: Verkadefabriek en W2

W2: http://w2.nl/
Toonzaal: http://www.detoonzaal.nl/home
Verkadefabriek: http://www.verkadefabriek.nl/

fabrIQ: festival of Intrusive Quality, Den Bosch is een samenwerking tussen poppodium W2 en Belmont Bookings
www.fabrIQ.org
www.twitter.com/fabrIQdenbosch