Precies negentien jaar geleden, op 4 april 1993, werd in het Hongaarse plaatsje Sopron, vlak over de grens bij Wenen, een groot feest georganiseerd voor Paaszondag. De organisatoren hadden toen niet kunnen vermoeden dat dit zou uitgroeien tot een groot festival met waarschijnlijk meer dan honderdduizend bezoekers voor de twintigste editie. Maar dat lijkt nu toch echt te gaan gebeuren.

Met trots maakte de organisatie vandaag bekend dat Faith No More dit jaar één van de headliners zal zijn van het festival, dat nog steeds plaatsvindt in Sopron, maar dit keer van 27 tot en met 30 juni. Daarnaast zijn voor de liefhebbers van electronische muziek Caspa & Emalkay ft. MC DynamiteCamo & Krooked en Toddla T toegevoegd aan het programma. Ook twee van de grootste Hongaarse bands, Quimby en Tankcsapda, zullen op het festival een optreden geven.

Eerder al werd bekendgemaakt dat Snow Patrol, Skrillex, Iggy & The Stooges, Chase & Status, Lostprophets, Simple Plan, Enter Shikari, Röyksopp, Hadouken!, Katy B, Children of Bodom en Mac Miller op het affiche van het twintigste VOLT Festival staan.

Early bird tickets tegen gereduceerde tarieven zijn tot 15 april verkrijgbaar via de website van Ostfest. Een early bird ticket voor het gehele festival kost €75, inclusief camping. Early bird dagkaarten zijn te koop voor €32.

Meer informatie:
www.ostfest.com