Promo Fatburger 2015-2 (2)Fatburger bestaat dit jaar 25 jaar en gaat dit vieren met verschillende festiviteiten. In oktober 1990 stond het eerste optreden gepland. Met muzikanten uit Gemert en Boekel werd er een repertoire samengesteld uit Nederlandse rockbands als o.a. Claw Boys Claw, Fatal Flowers, Herman Brood en SJAKO. De stijl, kwaliteit en energie van deze muzikanten werd al snel ontdekt en binnen no-time was Fatburger een veelgevraagde band. Het repertoire werd al snel aangevuld met alternatieve rockcovers van de groten der aarde die Fatburger met een eigen sausje overgoot.

Door de jaren heen werd er ook diverse malen gewisseld van muzikanten, maar altijd wist Fatburger haar mannetje te staan. Een 400-tal optredens in Nederland maar ook ver daarbuiten waren het resultaat en nog steeds is deze 5-mans formatie te vinden op diverse podia met hun eigenwijze energieke show. Het 25-jarig bestaan wordt in 2015 dan ook door Toon van den Heuvel (Boekel), Julian van den Berg (Lith), Peter Verstegen (Langenboom), Jos de Groot (Zeeland) en Toon van Heesch (Mariaheide) flink aangepakt en uitgepakt. AC/DC, Metallica, Bush en vele auw rockers worden nog steeds besprenkeld met een heerlijk vet sausje.

Op 28 maart staat er in de Zwaan te Heeswijk Dinther samen met RAW een try-out op het programma, gevolgd door één op 18 april in Down Down te Gemert samen met AWOL. Verder is Fatburger te zien op het Knipoog festival op 23 mei en hebben ze op 4 juli een eigen feest in Boekel. Ook wordt er op 17 oktober weer een ouderwetse Fatfest uit de kast gehaald om het jaar mooi af te sluiten, waar anders dan in de Pul te Uden. Check www.fatburger.nl en www.tubproductions.nl of meld je aan op facebook.