Gothic / Female Fronted Metal is nog steeds een hot item, en de Effenaar heeft de komende maanden 3 concerten met daarin vooruitstrevende bands in dit genre geprogrammeerd staan:

21 februari: ReVamp & My Propane

De bombastische symfometal groep rondom frontdame Floor Jansen is terug met de superplaat Wild Card!
Agressief, donker en hard, zo klinkt het tweede album van ReVamp. Het zijn de zielenroerselen van Floor Janssen (ex-After Forever) die ze hard en trefzeker naar buiten zingt na een periode van ziekte en opnames met haar andere band: Nightwish. Haar vijf ontzettend ‘badasss’ bandleden rocken met dezelfde overgave en ongekende strakheid als Jansen en dat komt samen in een orkaan van bombastisch geweld. ‘Wild Card’ heet de nieuwe plaat, maar ReVamp heeft geen joker in te zetten om te overtuigen. Speel mee vanavond en je bent direct verslaafd aan dit gevaarlijke spelletje vol onverwachtste wendingen.

Locatie: Kleine zaal
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 20:30 uur

2 mei: Stream of Passion & Autumn

Stream of Passion
Voor de vijfde maal inderdaad, erg bijzonder. Maar zeker niet te vaak, want Stream of Passion liet in april nog in de Effenaar horen en zien waarom ze dat keihard verdienen. In 2014 volgt bovendien een moddervet nieuw album.
Nederland is een hoofdleverancier op het gebied van Gothic Metal bands aangevoerd door bloedmooie en goedgestemde frontvrouwen, dat is geen geheim. Stream of Passion hoort daar ook bij en is misschien wel de gedoodverfde troonopvolger van megabands als Epica, After Forever en Within Temptation.
Met de prachtige Mexicaanse zangeres/violiste Marcela Bovio als frontvrouw gaat de Nederlandse formatie al weer wat jaartjes mee aan de top van Gothic Metal. Het laatste album ‘Darker Days’ is een bijzondere plaat met geheimzinnige strijkersarrangementen en opzwepende toetspartijen. Daarnaast is er uiteraard de ouderwets beukende band met grote drums, dikke gitaren en pompende bassen die zorgen voor de broodnodige ballen.

Autumn
Deze heavy rockers van eigen bodem brengen songs mee van alweer vijf albums. Deze mannen en vrouw zijn door het vele touren in vaste bezetting allang geen ruwe diamant meer, maar superstrak geslepen en fonkelend als de beste bands uit het genre.

Locatie: Kleine zaal
Aanvang: 21:00 uur
Deuren open: 20:30 uur

15 mei: Tarja

De Finse ‘prinses’ Tarja flikte het in 2012 al in de Effenaar. Ze imponeerde in een uitverkochte grote zaal en liet het publiek met een honger naar meer achter. Die honger wordt vanavond gestild als ze terugkomt met haar laatste album ‘Colours in the Dark’.
Dat ex-Nightwish frontvrouw Tarja Turunen één van de beste metalzangeressen is hoeven we niemand meer wijs te maken. Onder de naam Tarja verovert ze al sinds 2005 solo de harten van duizenden metalfans. Met haar supersterke band welteverstaan, want de heren achter haar weten de punten zeer strak op de ‘i’ te zetten.

Locatie: Grote zaal
Aanvang: 20:15 uur
Deuren open: 19:30 uur