FemME2posterrpFemME Heeft vorig jaar een mooie stempel te weten drukken op de eerste editie van het festival. Dit jaar weet de organisatie een mooi programma voor elkaar te boksen zodat er dit jaar maar liefst twee dagen in twee zalen het podium gevuld kan worden. FemME zal dit jaar op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober plaatsvinden en wederom in de Effenaar. Verwacht brute metal uit alle genres en met in ieder geval één vrouw per band. Net als vorig jaar is er ook een spetterend fashion onderdeel van Ingeborg Steenhorst, onder andere bekend van haar kledingontwerpen voor Lacuna Coil, Floor Jansen (Nightwish/ReVamp), Simone Simons, Epica en Dianne van Giersbergen (Xandria/Ex Libris). Genoeg om naar uit te kijken!

De eerste bands die de line up sieren zijn:
Het Zweedse Therion is moeilijk te plaatsen maar combineert bombastische operamelodieën met stevig metalwerk. Ze staan door hun niet aflatend enthousiasme en plezier garant voor een spetterde show met heftig gitaarwerk en uitmuntende vocalen.

Xandria is een Duitse symfonische metal band. Met het vorig jaar uitgebracht album ‘Sacrificium’ en de komst van Dianne van Giersbergen heeft Xandria een volgende stap gezet. Een dynamische show met pakkende stevige maar ook melodische songs.

Stream Of Passion is geen onbekende in de Effenaar. Met hun stevige melodische metal en geweldige live shows hebben ze een grote groep trouwe fans verzameld, en stonden ze al regelmatig voor een volle Effenaar-zaal. Ook buiten Nederland, getuige de succesvolle crowdfunding voor “A War Of Our Own”.

Effloresce uit Duitsland zit meer in de progressieve hoek. De band combineert in hun lang uitgesponnen nummers elementen uit de progrock met stevige metal riffs tot een verrassend geheel.

Ook uit Duitsland komt Aeverium. Deze melodische death metal band met het vocale duo Aeva Maurelle en Marcel Römer geven het genre nieuw elan.

Kingfisher Sky combineert op hun nieuwe album ‘Arms of Morpheus’ invloeden uit de pop- en wereldmuziek (Ierse folk en Oosterse invloeden) met klassiek en progressieve rock en metal.

Autumn draait al vijftien jaar succesvol mee in de internationale rock- en metal scene met progressieve invloeden en een heavy sound. Een zesde album is in de maak en hopelijk brengen ze al nieuwe nummers op FemME.

Donderende drums, scheurende gitaren en adembenemende vocalen van Lotus kenmerken de sound van Sin7sinS. Het album ‘Purgatory Princess’ is de basis voor een show met uptempo nummers in een stevig metalen jasje.

Purest Of Pain is de band rond leadgitariste en songwriter Merel Bechtold, ook bekend van MaYaN. Deze modern death metal band laat zien dat female metal verder gaat dan alleen vocals. Na Wacken, nu op FemME.

Het nieuwe album ‘Symphony For A Hopeless God’ van het Franse Whyzdom ontvangt uitstekende recensies. De bombastische ijzersterkte composities zijn een lust voor het oor. Symfonische powermetal ten top.

Ook dit jaar is I Style Stars weer van de partij. Na een gewaardeerde show op de eerste editie en de geweldige bijdrage met de kostuums aan het succes van Karmaflow in Concert komt Ingeborg Steenhorst met een nieuw fashion event.

Meer bands zullen spoedig bekend gemaakt worden.

Ticketprijzen zijn ook al bekend. Een ticket voor vrijdag kost 39 euro en een ticket voor zaterdag 49 euro. Een ticket voor het gehele weekend kost je maar 79 euro.
Voor meer info houd de FemME website in de gaten of de Facebookpagina van het festival. Natuurlijk kan je ook een kijkje nemen op de Effenaar site.