Op zondag 19 juni valt Festival Mundial voor een minuut stil. Hiermee vraagt Festival Mundial de aandacht voor de culturele kaalslag die het gevolg is van het huidige kabinetsbeleid.

Afgelopen vrijdag heeft Halbe Zijlstra in een brief aan de Tweede Kamer duidelijk gemaakt hoe hij de bezuinigingen binnen het culturele landschap gaat doorvoeren.  Festival Mundial ziet de voorgestelde maatregelen als uiterst destructief voor het cultuur landschap in Brabant en de rest van het land. “Natuurlijk moet er bezuinigd worden. Ook op Cultuur. Maar zo wordt het ons wel erg moeilijk gemaakt en de gevolgen zijn vooral merkbaar voor de bezoeker,” aldus creatief directeur Erwin Schellekens.

Op zondag 19 juni om 15.40 uur trekt Festival Mundial de figuurlijke stekker van het licht en geluid er een minuut lang uit en gaan de schermen op zwart. De acts op de verschillende podia liggen dan tijdelijk stil en het publiek wordt gevraagd stil te staan bij de gevolgen die de maatregelen hebben op het culturele klimaat. Met name het publiek zal de dupe worden van de bezuinigingen.