Over 4 dagen –aanstaande vrijdag 14 oktober om 19.00 uur –  zwaaien de poorten naar de officiële afsluiter van het festivalseizoen 2011 open en zorgt überparty FestyLand voor 3 dagen gevarieerde muziek, entertainment en absurditeit. De camping zal ’s middags al om 16.00 uur openen en sluit de maandag erna om 12.00 uur.

De opbouw van het terrein is momenteel in volle gang en de organisatie laat weten dat deze vierde editie nóg mooier en spectaculairder wordt dan in 2010 – zowel qua programmering als aankleding van het terrein en camping. Ook het weer ziet er goed uit, met veel zon en weinig tot geen neerslag. Op de KNMI-site is het volgende vooruitzicht te lezen: “Na een periode met veel bewolking en neerslag wordt het vanaf het midden van de week een stuk rustiger, met fraai herfstweer, meest droog en niet al te veel wind.”

Vorig jaar verkocht het festival de eerste twee dagen uit en trok het in totaal 20.000 feestbeesten naar het Brabantse Volkel toe. De voorverkoop loopt nog steeds een stuk voor op die van 2010. Inmiddels is er op de site ook een handige routeplanner gezet waarmee de Festy-bezoeker alvast zijn route en reistijd kan bekijken.

FestyLand vindt plaats op 14, 15 en 16 oktober op Landgoed Hendrickx in Volkel/Uden (Noord-Brabant). In 7 lekker warme tenten treden meer dan 80 acts van zeer uiteenlopende pluimage op: (punk/speed/garage)rock, (Neder)pop, dance, DJ’s, balkan/wereldmuziek, hiphop en entertainment. De ticketprijs is – zeker in vergelijking met talloze andere festivals en evenementen – opvallend laag, namelijk €45 voor de volle 3 dagen (ticketinfo hier).

Alvast in de stemming komen? Kijk op www.festyland.nl voor alle informatie, filmpjes en foto’s van vorige edities. Volg FestyLand ook op Facebook, Hyves en Twitter!