Over ruim anderhalve week wordt  het festivalseizoen van dit jaar officieel afgesloten met de vijfde editie van FestyLand, dat op 12, 13 en 14 oktober op het Brabantse Landgoed Hendrickx in Volkel-Uden wordt gehouden. FestyLand heeft dit jaar een spraakmakende primeur: de uitreiking van de gloednieuwe Festivalseizoen Awards – een initiatief van FestyLand in samenwerking met Festivalinfo.nl en LiveXS. De Awards hebben vier categorieën te weten Hottest Act! (live en DJ’s); Hottest New Act! (live en DJ’s); Hottest Moment! en Hottest Picture!

Deze Awards worden op zaterdag 13 oktober tijdens FestyLand bekendgemaakt en indien aanwezig aan de winnaars uitgereikt, die door een publieksjury zijn gekozen. De genomineerde acts zijn:

Hottest Live
Heideroosjes
Chef’Special
Go Back To The Zoo
Miss Montreal
Kyteman Orchestra
Gers Pardoel
Blaudzun

Hottest New Live
The Kik
Mr. Polska
Jungle By Night
Fresku
Rats on Rafts
Skip & Die
Kraantje Pappie

Hottest DJ
Hardwell
Nicky Romero
Afrojack
Vato Gonzalez & MC Tjen
Bingo Players
The Flexican
Joris Voorn

Hottest New DJ
Yellow Claw
La Fuente
Wannabe a Star
Jordy Dazz
Sandro Silva
FeestDJRuud
Dyro

Behalve op bovengenoemde acts kan er ook gestemd worden op speciale momenten uit het afgelopen festivalseizoen. Hieronder de genomineerde gedenkwaardige momenten:

Hottest Moment
Waterpistolen @ Lowlands
Stuntsprong @ Zwarte Cross
Bruce Springsteen (met Mumford and Sons) @ Pinkpop
Avicii @ Mysteryland
FeestDJRuud @ Solar
Skrillex @ Lowlands
Nero @ Extrema Outdoor

Hottest Picture
En tot slot de Hottest Picture. Deze wordt gekozen onder alle inzendingen; iedereen kan zijn of haar hotste festival foto insturen naar info@festivalseizoenawards.nl.

Vanaf dinsdag 2 oktober tot en met donderdag 11 oktober kan er gedurende de Stem 10-Daagse op de genomineerde acts worden gestemd via de website van de Festivalseizoen Awards (www.festivalseizoenawards.nl  ). Onder de stemmers worden dagelijks 5 x 2 weekendtickets verloot met telkens voor de dagwinnaar ook nog twee gratis arrangementen voor Camping FestyLand.

Tweede primeur op FestyLand 2012: WK Apenkooi
Behalve de gloednieuwe Festivalseizoen Awards biedt FestyLand dit jaar nog een tweede primeur: het allereerste WK Apenkooi. Aan de oproep tot inschrijving wordt massaal gehoor gegeven. Inschrijven kan nog tot en met zondag 7 oktober. Op maandag 8 oktober worden uit alle inzendingen 25 namen bekend gemaakt in zowel de klasse Junioren (leeftijd 6 t/m 12 jaar) als 25 namen in de klasse Senioren (leeftijd 13 t/m 99 jaar). Hier staat de volledige uitleg. In het kort: de Spektakulair tent wordt op zondagmiddag 14 oktober omgebouwd tot een gigantische Apenkooi Arena. Een prominente tikker gaat achter de deelnemers aan en degene die als laatste overblijft mag zich voor een jaar Wereldkampioen Apenkooi noemen. FestyLand’s gastheer/ambassadeur BZB probeerde het zelf alvast een keer uit, wat dit hilarische promofilmpje opleverde.

FestyLand 2012: superlatieven
Groter, veelzijdiger, spectaculairder; de superlatieven liegen er niet om. Met meer dan 100 acts (pop, rock, dance, theater en absurditeiten) in 10 sfeervol gedecoreerde en verwarmde tenten is deze vijfde editie de meest spraakmakende tot nu toe. De presentatie van de Main Stage en de 3FM Serious Talent Stage is in handen van 3FM DJ’s Barend en Wijnand. Op vrijdag staan op de Main Stage o.a. Will and the People, DI-RECT en Memphis Maniacs en de dag erna Chef’Special, Miss Montreal, The Backcorner Boogie Band, The Asteroids Galaxy Tour, Go Back To The Zoo en BZB. Op de 3FM Serious Talent Stage zijn Dirty Denims, The Hype, Drive Like Maria (op vrijdag) en Mattanja Joy Bradley, Handsome Poets, Pioneers of Love, Daily Bread en Splendid (op zaterdag) de publiekstrekkers.

Ticketinfo
Op de site van FestyLand staat alle ticket-info handig op een rijtje:
Vrijdag                                                € 30,-
Zaterdag                                             € 38,-
Zondag                                                € 10,-
Combi vrij + zat                                € 43,-
Weekend vrij + zat + zon             € 48,-
Camping                                             € 15,-

LET OP!!! ALLE TICKETS ZIJN AAN DE DAGKASSA – INDIEN VOORRADIG – €10,- DUURDER, MET UITZONDERING VAN DE CAMPING- EN ZONDAGTICKETS. DEZE KOSTEN AAN DE DAGKASSA €5,- extra.

Editie 2011
Vorig jaar genoten maar liefst 27.000 festivalgangers van ruim 80 live-acts (tegenover 20.000 bezoekers in 2010) en raakte de zaterdag uitverkocht. Op de website staat de aftermovie van deze zeer succesvolle editie, toen FestyLand tevens genomineerd werd voor een European Festival Award in de categorie Best Medium Size .

Website & Social Media
Volg de FestyLand website en social media (o.a. Facebook, Twitter, Youtube) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes.