FinkIn oktober komt de Engelse band Fink voor twee concerten terug naar Nederland. De groep rondom producer en singer-songwriter Fin Greenall zal op dinsdag 20 oktober in De Vereeniging in Nijmegen te zien zijn en op donderdag 22 oktober in Het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop is reeds gestart.
 
Vooruitlopend op deze shows zullen de Britten, die vorig jaar veel succes oogstten met hun meest recente album ‘Hard Believer’, op zondag 30 augustus als special guest te gast zijn op het Amsterdam Woods Festival. Zij zullen dan vragen uit het publiek beantwoorden naar aanleiding van de muziekdocumentaire ‘Fink Meets the Royal Concertgebouw Orchestra’ die tijdens dit festival zal worden uitgezonden. Deze unieke film toont de bijzondere samenwerking tussen Fink en het orkest, waarbij de nummers van Fink opnieuw zijn gearrangeerd door de Engelse arrangeur, dirigent en componist Jules Buckley.
Het tourschema ziet er als volgt uit:
30/08: Amsterdam, Amsterdam Woods Festival
20/10: Nijmegen, De Vereeniging
22/10: Amsterdam, Het Concertgebouw
Vorig jaar schitterde Fink nog op Lowlands en maakten ze veel indruk tijdens hun maar liefst drie achtereenvolgende uitverkochte shows in Paradiso. Afgelopen voorjaar deden ze eveneens uitverkochte concerten in De Oosterpoort, 013 en TivoliVredenburg. Dit alles in het kader van hun jongste studio-album ‘Hard Believer’.
Het stemmige en meeslepende ‘Hard Believer’ kon rekenen op een lovende ontvangst in de pers, en de prachtige single ‘Looking Too Closely’ (zie video) was veelvuldig op de Nederlandse radiozenders te horen.
Meer informatie over Fink en tickets is te vinden op http://www.finkworld.co.uk.