Niets minder dan een supergroep in 013 vandaag! Vijf virtuoze muzikanten met hun eerste en exclusieve Nederlandse optreden. Flying Colors is de nieuwe progrock supergroep van Mike Portnoy, die hij na zijn vertrek bij Dream Theater heeft opgezet. Het zijn niet de minsten met wie de slagwerker samenspeelt: gitarist Steve Morse (Deep Purple), toetenist Neal Morse (Spocks Beard), basgitarist Dave LaRue (Steve Morse Band, Joe Satriani) en zanger/gitarist Casey McPherson.
Op papier dus een supergroep, in de praktijk bewandelt Flying Colors echter meerdere paden. Portnoy: “De diversiteit is echt enorm. Het gaat van poppy classic rock naar alternatief, maar altijd met de nodige progrock-elementen.” Denk aan acts als: Queen, Coldplay, Radiohead en Yes, maar zelfs Foo Fighters worden genoemd als grote invloed door de slagwerker. Het titelloze debuutalbum is inmiddels goedgekeurd door zowel liefhebbers als critici. Hoe deze vaklui het er echter in een livesetting af gaan brengen, kun je op 20 september zelf bekijken in 013. Afgaande op de ervaring en het cv van de heren belooft dit een fantastische avond te worden.

Als special guest presenteert Flying Colors de band Beardfish. Sinds het ambitieuze album ‘Destined Solitaire’ is Beardfish een zeer gerespecteerde progrock band. De band is getekend op het Inside Out label.

Wanneer: donderdag 20 september
Waar: 013 Tilburg (Dommelsch zaal)
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:00 uur

Rockportaal.nl zal aanwezig zijn voor een review.