unnamedDeze week kondigde de Britse band Foals aan dat ze op 28 augustus een nieuw album gaan uitbrengen, met de titel What Went Down. De titelsong van het nieuwe album is tevens als teaser track vrijgegeven bij de preorder van het album. Het vijftal komt meteen na de albumrelease het nieuwe materiaal live spelen in de Melkweg op 7 september.

Bekijk hier de video van What Went Down:

What Went Down
https://youtu.be/iuQQIawCqBA

What Went Down is het vierde album van Foals. Ze hebben zich voor deze plaat samen met producer James Ford (Arctic Monkeys, Florence & The Machine, Jessie Ware, Mumford & Sons) teruggetrokken in Zuid-Frankrijk. Op het album behandelt zanger Yannis Philippakis thema’s als culturele identiteit, angst, cynisme, pessimisme en hartenleed. Philippakis zegt hier zelf het volgende over: “I wanted to tap into my inner madman and feel like I was channeling some sort of fevered creature”.

Tracklist What Went Down:
1. What Went Down
2. Mountain At My Gates
3. Birch Tree
4. Give It All
5. Albatross
6. Snake Oil
7. Night Swimmers
8. London Thunder
9. Lonely Hunter
10. A Knife In The Ocean

Foals bestaat uit Yannis Philippakis (zanger/gitarist), Jimmy Smith (gitarist/toetsenist),Walter Gervers (basgitarist), Jack Bevan (drummer) en Edwin Congreave (toetsenist). Ze hebben in thuisland Engeland al drie top tien albums afgeleverd. Het album Antidotes uit 2007 kwam op #3 in de albumchart, Total Life Forever uit 2010 op #8 en Holy Fire uit 2013 op #2. Foals is met het laatste album een echte festivalheadliner geworden en sloot in de UK festivals af als Bestival, Latitude en Parklife. In Nederland stond Foals al op festivals alsLowlands en Down The Rabbit Hole . Ze wonnen een Q Award & The Sun Bizarre Awardvoor Best Live Act en een NME Best Single Award voor het nummer Inhaler.

Voor meer informatie:
Foals.co.uk
Facebook
Twitter
YouTube
Instagram
Spotify