Aan de Pukkelpopaffiche 2012 werd de voorbije maanden hard gewerkt. Misschien wel harder dan ooit tevoren en met slechts één doel: festivalgangers weer als vanouds laten genieten van ‘hun Pukkelpop’. Morgen, dinsdag 27 maart om 06.00u worden de eerste namen van de line-up bekend gemaakt maar de Pukkelpoporganisatie bevestigt alvast de komst van de beste band ter wereld.

Chokri Mahassine: “Pukkelpop, dat is drie dagen lang je oren en ogen  de kost geven in een muzikaal wonderland. Pukkelpop, dat is overdag straffe, nieuwe, onbekende artiesten ontdekken en later op de avond samen met je vrienden meebrullen met enkele stevige headliners. Wij zijn dan ook ontzettend blij en vereerd met de zeer symbolische terugkeer van Foo Fighters naar Pukkelpop. Zij zullen het festival afsluiten op zaterdag 18 augustus.” 

Pukkelpop kent ondertussen een hele geschiedenis met Foo Fighters.  Zo speelden ze in 1995 op Pukkelpop hun allereerste concert op het Europese vasteland, tevens hun eerste festival ooit. Daarna keerden ze nog twee keer terug naar Hasselt. Bovendien was Dave Grohl  in 1991 ook ‘s al te gast met Nirvana en was hij drie jaar geleden samen met Them Crooked Vultures de grote verrassingsact op Pukkelpop.

Pukkelpop is op 16, 17 en 18 augustus 2012 op het festivalterrein van Kiewit in Hasselt.

Extra informatie over o.a. de start van de ticketverkoop volgt binnen enkele weken.