fortarock2015Met de bevestiging van Parkway Drive en Sylosis staat de teller inmiddels op twaalf bevestigde bands voor FortaRock 2015.  Het festival vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 juni in het Nijmeegse Goffertpark. Kaarten zijn te koop via www.fortarock.nl en www.ticketmaster.nl.

Ook kondigt FortaRock vandaag met trots aan op vrijdagavond 5 juni de eerste editie van FortaRock in the City te organiseren, samen met Buma ROCKS!. Een dwarsdoorsnede van gevestigde, getalenteerde en nieuwe artiesten trakteert het publiek die avond in Doornroosje op een vet avondje rock en metal. Een kaartje kost slechts 15 euro, in het bezit van een FortaRock kaartje zelfs maar 5 euro. De kaartverkoop voor FortaRock in the City begint aanstaande vrijdag 16 januari om 10.00 uur via de website van Doornroosje, www.doornroosje.nl.

Al jaren is Parkway Drive een van de absolute smaakmakers in het metalcore-genre. Het toonaangevende blad Metal Hammer noemde de heren al een van de belangrijkste heavy bands van de laatste jaren. De albums zijn gevuld met snoeiharde en lompe riffse met een flinke drive en groove. Niet alleen op plaat, maar ook live weet de band te overtuigen en is het in staat de festivalweide op te zwepen tot een kolkende massa!

De Britse band Sylosis is hard op weg om de ‘oude’ lichting moderne metalbands van de troon te stoten. Het kersverse album ‘Dormant Heart’ is één van de eerste klappers van het nieuwe jaar. De plaat staat net als de voorgangers weer vol compacte beukers met schitterend virtuoos gitaarspel en rauwe zangpartijen. De Britten beheersen de kunst om meerdere genres tot één geheel te smeden, van speed, thrash tot death en power metal. Dat is maar weinige bands gegeven.

De eerste editie van het nieuwe initiatief FortaRock in the City vindt de avond vóór FortaRock plaats in Doornroosje en het showcase programma van Buma ROCKS! wordt hierin geïntegreerd. Verdeeld over drie podia zullen er tijdens FortaRock in the City elf tot twaalf bands optreden uit het hardere muziek genre, zowel nationaal als internationaal. Door de programmeurs van FortaRock en Buma ROCKS! wordt er voor FortaRock in the City tenminste één Deense band geprogrammeerd. Deze wordt volgende week geselecteerd tijdens het showcase festival When Copenhell Freezes Over in Kopenhagen. Nederlandse bands die kans willen maken om namens Buma ROCKS! een podiumplek tijdens FortaRock in the City te bemachtigen, kunnen zich vanaf aanstaande vrijdag inschrijven via www.bumarocks.nl. Op deze website vindt je tevens alle andere informatie over Buma ROCKS!

De eerste naam voor de vrijdag is Igorrr, het soloproject van Fransman Gautier Serre dat verantwoordelijk is voor het meest unieke metalgenre dat er verzonnen kan worden; barokcore. Vrolijke klavecimbels, middeleeuwse folk en schitterende opera partijen worden afgewisseld met totaal geflipte deathmetalblastbeats en ander elektronisch sonisch geweld. De experimentele mix van breakcore, klassieke muziek en metal werkt betoverend en bevreemdend tegelijkertijd, het prikkelt de zintuigen tot het maximale. Live wordt Gautier Serre bijgestaan door de klassiek geschoolde zangeres en zanger Laure Le Prunenec. Gaat dat zien, vrijdag 5 juni!

Behalve bovenstaande bands en FortaRock in the City introduceert FortaRock vanaf nu ook een vriendenkorting voor FortaRock. Mensen die van plan zijn om deze zomer met een vriendengroep naar FortaRock te gaan, raden wij aan om de kaarten in één keer te kopen in plaats van allemaal apart; bij een bestelling van vier kaarten krijg je er namelijk eentje gratis bij!

Ga voor alle informatie over FortaRock naar www.fortarock.nl.

FortaRock 2015
Met o.a. Slipknot, Lamb of God, Epica, Parkway Drive, Godsmack, Exodus, Converge, Red Fang, Dying Fetus, Clutch, King 810 en Sylosis

FortaRock 2015
Zaterdag 6 juni 2015
Goffertpark, Nijmegen
Ticketprijs FortaRock: € 67,50 (excl. 5 euro ervicekosten)
Deuren open FortaRock: 11.00 uur
Aanvang FortaRock: 12.00 uur
Kaarten voor FortaRock zijn te koop via www.ticketmaster.nl en www.fortarock.nl.

FortaRock in the City
Vrijdagavond 5 juni 2015
Doornroosje, Nijmegen
Met: Igorrr e.v.a.
Ticketprijs FortaRock in the City: € 5 (indien in het bezit van een FortaRock ticket) en € 15 (indien niet in het bezit van een FortaRock ticket).
Deuren open FortaRock in the City: 19.00 uur
Aanvang FortaRock in the City: 19.30 uur
De kaartverkoop voor FortaRock in the City begint aanstaande vrijdag 16 januari om 10.00 uur via www.doornroosje.nl.