Het is weer tijd voor een feestje in Doornroosje, niet zomaar een feestje want FortaRock bestaat vijf jaar! Om dit te vieren betaal je vanaf vandaag geen 20 euro, maar slechts een tientje entree!

BELANGRIJK! Degenen die al een Samael kaartje hebben gekocht voor de volle prijs mogen één extra persoon meenemen op vertoon van een geldig ticket.

Hoe mooi het weer ook zal zijn, als het aan Samael, Melechesh en Keep Of Kalessin ligt zal deze dag toch van een duister metalen randje worden voorzien. Keep Of Kalessin hebben we al eerder mogen verwelkomen, voor de eerste twee namen zal het de eerste keer zijn.

De Zwitserse band Samael begon de carriere met pure blackmetal, maar al snel verschoof de focus richting industrial gothic met electronica en een staalhard geluid. Op ‘Lux Mundi’, de laatste plaat zijn deze invloeden zeker niet verdwenen, maar het geheel klinkt allemaal net iets minder klinisch en afstandelijk. Net als op de voorganger ‘Above’ is gekozen voor een rijkere metalsound. De Zwitsers zijn nog steeds niet bang de bakens te verzetten en dat is maar goed ook!

Keep Of Kalessin behoeft bijna geen introductie. De Noorse band heeft met ‘Armada’ ‘Kolossus’ en ‘Reptilian’een paar toppers in haar discografie staan. Niet geheel toevallig zijn het ook nog eens de drie laatste albums. Allemaal staan ze vol furieuze, licht bombastische blackmetal. Snoeihard, maar toch ook melodieus, afgewisseld met flitsend gitaarwerk. Het vele tourwerk heeft er ook nog eens voor gezorgd dat het live knalt als geen ander. Ja, dit beloofd een heel mooie zondag te worden!

Speelschema:
17.30-17.55 Six Reasons To Kill
18.10-18.35 Dead Shape Figure
18.50-19.15 Noctem
19.30-20.10 Melechesh
20.25-21.05 Keep Of Kalessin
21.20-22.30 Samael