Datum pre-party: vrijdag 2 juli, 2010
Locatie pre-party: Doornroosje, Nijmegen
Entree: €10
Zaal open: 19.30 uur
VVK via http://www.doornroosje.nl/, is inmiddels begonnen
Voor meer info: http://www.fortarock.nl/

Net als in 2009 zal er op de avond voorafgaand aan FortaRock – The Festival in Nijmegen wederom een pre-party plaatsvinden. Vorig jaar waren de heren en dame van Dillinger Escape Plan en Kylesa te gast. Dit jaar is het de beurt aan de Amerikaanse death metal vernieuwers van Daath en de oerhollandse degelijkheid in de vorm van The Lucifer Principle en Victimizer.

De Amerikaanse band Daath was één van de metal verrassingen van 2007. Ontdekt en verspreid door Roadrunner Records was de mix van vlijmscherpe death metalriffs, industrieel drumwerk en zelfs dance invloeden op het album “The Hinderers” een verademing tussen alle metalcore en thrash revival releases twee jaar geleden. Een fusie van death, thrash en black metal met een technische virtuositeit en een duidelijke, zuidelijke groove. De band probeert de grenzen van traditionele death metal te verleggen. Opvolger “Concealers” ligt in het verlengde van “The Hinderers”. Gebleven zijn de vele muzikale wendingen en intelligente gitaarpartijen. Daath blijft een van de weinige bands die zich weet te onderscheiden in de Amerikaanse death metal scene.

The Lucifer Principle uit Apeldoorn laat al vanaf de oprichting van de band hoe moderne old school death metal hoort te klinken. Groovende, stampende death metal voorzien van een vleugje thrash en een moddervette sound met een overduidelijke link naar begin jaren negentig. De band heeft met “Pitch Black Dawn” en “Welcome To Bloodshed” twee kleine meesterwerkjes in handen. Het debuut was al niet mals, maar de nummers op de tweede langspeler zitten net iets beter in elkaar en de solo’s zijn net iets melodieuzer.

De eigen Nijmeegse helden van Victimizer draaien alweer een tijdje mee, maar de band heeft onlangs pas haar tweede volwaardige album afgeleverd. Op 2 juli zal “Tales Of Loss And New Found Serenity” zoals de plaat gaat heten voor het eerst gepresenteerd worden aan het Nijmeegse publiek. Dat de heren live hun mannetje staan hebben ze in het verleden al vaker bewezen. De brute mix van death en thrash metal staat als een huis en vormt zo de perfecte opener voor deze avond.

FortaRock – The Festival vindt plaats op zaterdag 3 juli in Park Brakkenstein in Nijmegen. Na een erg geslaagde eerste editie in 2009 krijgt het festival dit jaar een vervolg. Wederom zal het gezellige Park Brakkenstein het decor zijn voor het enige echte eendaagse Nijmeegse metalfestival.

Op het programma staat wederom een gezonde mix van gevestigde en nieuwe namen. Veelzijdigheid kenmerkt FortaRock – The Festival, verschillende stijlen waaronder death, thrash, black, emo, math en folk zijn weer vertegenwoordigd.

Bevestigde bands: Bullet For My Valentine, Killswitch Engage, Kreator, Fear Factory, Behemoth, Deicide, Ensiferum, Between The Buried And Me, Decapitated en Ex Deo. Meer namen volgen binnenkort!

Info & tickets: http://www.fortarock.nl/