Met nog slechts een paar optredens te gaan tot vanavond 20.00 uur, blikt de organisatie van FestyLand terug op een meer dan waardige afsluiter van het festivalseizoen 2012. Ruim 30.000 bezoekers trokken naar het Brabantse Volkel voor het állerlaatste grote muzikale openluchtevenement van dit jaar. Dat zijn er 3000 meer dan vorig jaar (tegenover 20.000 in 2010). De camping was eerder deze week met 1500 kampeerders al ruim op voorhand verkocht.

Afgelopen vrijdag (de eerste dag van het festival) haalden 11.000 finalisten de eindstreep van het festivalseizoen. Gisteren finishten maar liefst 13.500 sprinters en vandaag genoten 6000 bezoekers van het in alle opzichten geslaagd evenement. Niet alleen qua bezoekersaantal is het festival doorgegroeid. Zo was het terrein dit jaar een stuk groter om de drie extra podia te kunnen huisvesten. Ook het programma was veelzijdiger. In totaal traden er meer dan 100 acts in 10 sfeervol gedecoreerde en verwarmde tenten op, en boden samen een gevarieerd aanbod van pop, rock, dance, theater en absurditeiten.

Dat leverde een flinke reeks hoogtepunten op zoals bijvoorbeeld de shows van  publiekstrekkers DI-RECT, The Kik en Go Back To The Zoo; de stevige rock van Drive Like Maria en Automatic Sam; spannende optredens van dubstepkoning Gomes, Showtek, Fresku, Kraantje Pappie en een uitpuilende tent bij Mental Theo – terwijl het volop feest was bij Dries Roelvink en Mooi Wark. De Nederfolkrockers van mede-organisator BZB gaven elke festivaldag een andere show. Dat de organisatie van Festyland voor een opeenvolgend jaar weer in decor en aankleding van het fraai verlichte terrein heeft geïnvesteerd ontging de bezoeker niet en kwam de goede sfeer alleen maar nog meer ten goede.

Primeurs

FestyLand had dit jaar bovendien twee primeurs. Behalve het allereerste WK Apenkooi, zijn onlangs ook de gloednieuwe Festivalseizoen Awards in het leven geroepen. De door een publieksjury gekozen winnaars zijn de volgende
-in de categorie Hottest Live: Heideroosjes
-in de categorie Hottest DJ: Afrojack
-in de categorie Hottest Live New: Mr. Polska
-in de categorie Hottest DJ New: Yellow Claw
-in de categorie Hottest Moment: Mumford & Sons ft. Bruce Springsteen @ Pinkpop

De uitreiking van de festivalseizoen Awards vindt binnenkort plaats in De Pul Uden.

3FM
Radio 3FM  was dit jaar volop aanwezig op Festyland, onder meer met zijn eigen 3FM Serious Talent Stage, die (evenals de Main Stage) werd gepresenteerd door 3FM DJ’s Barend en Wijnand. 3FM-collega Giel Beelen was ook van de partij; hij trad samen met zijn Stylus DJ’s op.

Website & Social Media
Volg de FestyLand website en social media (o.a. Facebook, Twitter, Youtube) voor alle gedetailleerde festivalinfo over o.a. podia, bands en overige nieuwtjes.