Na als dat serieuze politieke gedoe van gisteren, is het vandaag tijd voor pas echt serieus nieuws, namelijk een nieuwe lading Dauwpop namen! En niet een paar, maar een liefelijk negental!

Het cliché “wat goed is, komt snel” gaat zeker op voor Go Back To The Zoo. Eerste single Beam Me Up werd gebruikt door Nike in een reclamespot en de singles Electric en Hey DJ werden beide Megahit bij 3fm. Wat volgde was een tour door heel Nederland met een knetterende show in een bomvolle India tent op Lowlands als één van de hoogtepunten. Na een uitverkochte clubtour begin 2011 is Dauwpop aan de beurt om op de kop te zetten.

Lowlands ging plat, Sziget ging plat en Dauwpop moet er ook aangeloven. Electro sensatie Baskerville gaat de vullingen uit je tanden blazen.
Wat begon als een vriendendienst bij de verbouwing van een studio, is nu uitgegroeid tot een regelrechte hitmachine. Vette drums, beukende bassen en een frontman die elk publiek om zijn vingers windt, zorgen ervoor dat niemand stil blijft staan. Denk Daft Punk feat. Justice en Gorillaz.

Wie er ook maar een beetje van elektronische muziek houdt, kan er niet om heen. Nobody Beats The Drum is één van beste dance acts van het afgelopen decennium. Niet alleen met hun talloze remixes, maar ook met hun eigen werk weten ze de liefhebbers te verwennen. Knalharde drums en scherpe beats met rauwe randjes zorgen voor een uniek dance geluid. Zoals ze zelf al zeggen, resistance is futile: NOBODY BEATS THE DRUM.

Een andere hele dikke dance act is Kraak en Smaak. In 2008 hadden ze een dikke hit te pakken met Sqeeze Me. Daarna ging het erg hard met deze act. Optredens op de Amerikaanse tv, het winnen van awards en aandacht van de internationale muziekpers.
Sindsdien touren Kraak en Smaak de hele wereld over om in de vetste clubs en op de grootste festivals het publiek te laten dansen.
Als we het over muziek hebben, dan behoort Kraak en Smaak zeker tot de categorie Hollandse Meesters.

Hiphop uit het zuiden van Nederland? Kan dat? Jazeker kan dat! Boef en de Gelogeerde Aap zijn DE nieuwe sensatie in de hiphop scene. Met hun combinatie van dubstep en rap produceren ze een geheel vernieuwend geluid. Dat klinkt zo goed, dat ze zijn opgepikt door de Fakkelteitgroep (je weet wel, van Dauwpop vrienden Opgezwolle). Daarnaast wonnen ze ook nog eens de Publieksprijs bij de Grote Prijs van Nederland.
Deze Boef en Aap zijn dus niet zomaar zoals elke huis, tuin en keuken rapper, maar staan mijlenver boven dit niveau. Hiphop uit Brabant, niet alleen omdat het kan, maar vooral omdat het goed is!

Als je nog nooit van De Jeugd Van Tegenwoordig hebt gehoord, dan heb je de afgelopen jaren onder een wel heel grote steen geleefd. Jaren geleden knallend binnengekomen met Watskeburt?! en nu uitgegroeid tot publieklieveling pur sang.
Optredens op alle grote festivals in Nederland en België en drie albums later, is De Jeugd Van Tegenwoordig niet weg te slaan aan het Nederlandse muziekfront.
Dat wordt loessoe in de sky met diamonds om je nek!

Het is een tijdje stil geweest rondom Racoon. Gelukkig horen we in 2011 weer genoeg van deze band, vanaf 6 mei ligt namelijk het nieuwe album Liverpool Rain in de winkels. En een nieuw album betekent een nieuwe tour en dus staan ze op Dauwpop. Niet alleen het nieuwe werk zal worden gespeeld, maar natuurlijk ook alle hits, zoals,  Feel Like Flying, Happy Family, Love You More en My Town. Dat wordt geheid een fijn optreden. Feel Like Dauwpop!

Één van de grotere talenten van 2011 is A Silent Express. A Silent Express is een Nederlandse popgroep die zich heeft laten inspireren door o.a. Duran Duran en Simple Minds.
Vorig jaar ging het ontzettend snel met de band. Debuutsingle Will I Be Around wordt direct gebombardeerd tot Megahit bij 3FM en prompt worden ze benoemd tot Serious Talent.
Met een succesvolle clubtour in het najaar van 2010 en het voorjaar van 2011 bewijzen de heren dat ze klaar zijn voor de festivals. Dat wordt genieten van New Wave op Dauwpop!

In 2009 kwam Tommy Ebben met demo album Old Masters Painted These Moments. Deze plaat werd overladen met goede recensies. Om dit succes een vervolg te nemen, nam Tommy samen met zijn Small Town Villains het succesvolle album Dreamless Slumbers op. Single She Won’t Tell werd opgepikt door een grote telecomaanbieder en wat volgde waren optredens op de Zwarte Cross, De Wereld Draait Door, Eurosonic en nu dus Dauwpop. Met zijn combinatie van country, blues, folkrock, honky-tonk en boogie is het nu stiekem al een hoogtepunt op Hemelvaartsdag.