FortaRock – The Festival 2011
Zaterdag 2 juli, 2011, Park Brakkenstein, Nijmegen
VVK en info: www.fortarock.nl

FortaRock presenteert wederom een nieuwe naam voor het festival:

GOJIRA

Een overzicht van de tot nu toe bevestigde bands:

IMMORTAL*
ARCH ENEMY
SACRED REICH*
PARKWAY DRIVE
PARADISE LOST*
TRIPTYKON**
GOJIRA*
GOD DETHRONED*
VALIENT THORR
KVELERTAK

*Exclusieve Benelux festivalshow in 2011
**Exclusieve NL festivalshow in 2011

Er zullen op FortaRock in totaal twaalf bands spelen op twee podia.

Tickets zijn verkrijgbaar voor €49,50. Tickets kunnen worden gekocht via www.fortarock.nl,www.doornroosje.nl en de volgende VVK-adressen: State Off Art Metalstore, Kroese Arnhem/Nijmegen, Waaghals Arnhem/Nijmegen, Uitburo Nijmegen.

GOJIRA
Main Content Inline SmallEen van de beste Europese metalbands van de laatste jaren komt uit Frankrijk. Gojira heeft met de platen “From Mars To Sirius” en “The Way Of All Flesh” laten horen tot de absolute top te behoren als het gaat om brute, technische moderne metal.

We hebben de sympathieke Fransozen al twee keer eerder mogen
verwelkomen in Nijmegen. Zowel in 2006 als in 2009 was het raak en waren het welhaast briljante optredens. De band rond de broertjes Duplantier speelt dan ook snaarstrak, zowel op plaat as live. De staccato Morbid Angel achtige riffs, de monsterlijke ritmesectie en de krachtige, maar uiterst herkenbare stem van Joe Duplantier zorgen voor een krachtig en explosief mengsel met geheel eigen smoelwerk. Nummers als ‘The Art Of Dying’en ‘The Heaviest Matter In The Universe’ laten niet veel aan de verbeelding over.

Samen met Meshuggah, Mastodon en The Dillinger Escape Plan vormen ze de frontlinie van bands die het experiment niet schuwen en grenzen durven te verleggen. We zijn zeer verheugd en trots de band te mogen verwelkomen op 2 juli!

Links: Website‘All The Tears’ video