Presspic_VistaChino_2013John Garcia en Brant Bjork van Kyuss komen met een nieuwe band en brengen onder de naam Vista Chino hernieuwde ‘desert rock-hoop’. Het debuutalbum Peace verschijnt 30 augustus via het Duitse Napalm Records.

Een complete vloedgolf aan woestijn rock liet Nederland het afgelopen jaar achter met zand in de oren en een dorst naar meer. Na de successen van Kyuss Lives in 2012 was daar in 2013 het mainstream succes voor The Queens Of The Stone Age en prompt een hernieuwde aandacht voor Desert rock.

Ooit ontstaan in de diepe woestijn van California waar John Garcia, Brant Bjork, Nick Oliveri en Josh Homme hun tijd verdeden met logge, zware gitaren en daarmee de basis legden voor bands als Queens Of The Stone Age, Mondo Generator en Slo Burn. En nu dus Vista Chino!

Garcia: ,,Kyuss Lives! is now Vista Chino…. It feels great just to write that… and to say it out loud, feels even better.”

De eerste single van het album Barcelonian is vandaag vanaf 16.00 uur te beluisteren op de Roadburn-site.

De band is zojuist bevestigd voor de achtste editie van Speedfest dat 23 november in het Klokgebouw in Eindhoven plaatsvindt.

Vista Chino Live

3.8.2013 NL – Nirwana Tuinfeest Lierop
22.11.13 BE – Torhout / De Mast
23.11.13 NL – Eindhoven / Klokgebouw SPEEDFEST 

Links
Barcelonian op Soundcloud
Website
Facebook
Twitter
Wiki