Het Amerikaanse Halestorm is op het gebied van moderne rock na slechts twee albums al een instituut te noemen. De ingrediënten van dit succesvolle recept? Krachtige en volle rocksongs met een modern geluid en in zangeres/gitariste Lzzy Hale een geweldige frontvrouw met een gouden strot. Vanaf het titelloze debuut (2009) gaat het de groep al snel voor de wind; airplay, uitgebreide tournees en volle zalen.

Het tweede, iets avontuurlijkere album ‘The Strange Case Of…’ doet het nog beter. De eerste moddervette single ‘Love Bites (So Do I)’ wordt zelfs bekroond met een Grammy-award. Ondertussen slaat Halestorm ook in Nederland behoorlijk aan. De groep was te zien als voorprogramma van Alter Bridge in een volle HMH.

Op eigen kracht raken de clubs moeiteloos uitverkocht, zoals in 2012 de Kleine Zaal van 013 en eerder dit jaar de Melkweg. Met het nieuwe album ‘Into The Wild Life’ op de planning voor release dit voorjaar is het logisch dat de dame en heren dit keer eervol gepromoveerd worden naar de Jupiler Zaal.

De melodische heavy metal band Nothing More en de party rock ’n roll band Wilson zijn de supports tijdens de tour. De show in 013 is de enige Nederlandse show van deze tour.

Wanneer: woensdag 18 maart 2015
20.00-20.30 Wilson
20.50-21.30 Nothing More
22.00-23.20 Halestorm

Rockportaal.nl is aanwezig voor een live review.