HeadCat staat garant voor een eeuw aan rock & roll-ervaring: Lemmy Kilmister (Motörhead), Slim Jim Phantom (Stray Cats) en rockabilly legende Danny B. Harvey (Lonesome Spurs/The Rockats).

HeadCat is opgericht in 2000 tijdens de opnames voor een Elvis Presley tribute. Alle drie de heren zijn geinspireerd door Elvis en hebben een grote liefde voor rockabilly, blues en rock ’n’ roll.

Op hun nieuwe plaat “Walk The Walk, Talk The Talk” duikt HeadCat wederom de geschiedenis van de traditionele rockabilly, blues en rock ’n’ roll in. Cameron Webb tekende voor de productie en op 8 juli komt het album in de Benelux uit via Rough Trade.

Over de twaalf nummers op “Walk The Walk, Talk The Talk” heeft het trio niet lang hoeven discussieren. Opener ‘American Beat’ is geschreven in de studio. Lemmy had de tekst al liggen, de rest volgde vanzelf. Ook ‘The Eagle Flies On Friday’ is een nieuw nummer. De overige 10 krakers bestaan uit favorieten van de heren zelf: onder andere nummers van Chuck Berry (‘Let It Rock’), Robert Johnson (‘Crossroads’) en rockabilly-legende Eddie Cochran komen voorbij. Van die laatste slingerden de heren ‘Something Else’ op band, een nummer dat Lemmy in de jaren ’90 al eens met de Stray Cats live speelde.

“Walk The Walk, Talk The Talk” tracklisting:

1. American Beat (HeadCat)
2. Say Mama (Gene Vincent)
3. I Ain’t Never (Webb Pierce)
4. Bad Boy (Larry Williams)
5. Shaking All Over (Johnny Kidd)
6. Let It Rock (Chuck Berry)
7. Something Else (Eddie Cochran)
8. The Eagle Flies On Friday (HeadCat)
9. Trying To Get To You (Elvis Presley)
10. You Can’t Do That (Lennon/McCartney)
11. It’ll Be Me (Jerry Lee Lewis)
12. Crossroads (Robert Johnson)

www.theheadcat.com
www.slimjimphantom.com
www.dannybharvey.com
www.imotorhead.com