Het Hongaarse Sziget Festival is het meest internationale muziekfestival van Europa zowel qua programmering als qua bezoekers. Nederlanders vormen voor de Fransen en Italianen met 15.000 bezoekers de grootste groep buitenlanders op het Hongaarse festival.

Dit jaar start Sziget samen met promoter Ostfest een nieuw podium: Holland meets Hungary Stage. Het podium komt in plaats van het Dutch Meetingpoint en moet uitgroeien tot een ontmoetingsplek voor Hongaren en Nederlanders. De artiesten en kunstenaars óp het podium en de bezoekers ervóór. De intentie is om het Holland meets Hungary concept uit te breiden tot een vaste broedplaats voor Nederlandse kunstenaars in Budapest.

Het middagprogramma zal o.a. bestaan uit voorleessessies van de in Hongarije woonachtige Nederlandse schrijver Jaap Scholten (winnaar Libris prijs) die enkele van de leukste verhalen zal voorlezen uit zijn boek Heer en Meester, een reeks humoristische anekdotes over het leven in Hongarije.

’s Avonds volgt het hoofdprogramma dat verzorgd wordt door Jam de la Crème met ‘in de basis’ bandleden van o.a. The Kyteman Orchestra, Anouk, Di-Rect, Caro Emerald Band, The Deaf, Relax, Tin Men And The Telephone, Soul Sister Dance Revolution, Janne Schra, Wired Paradise, De Avonduren, GMB, Doushka, Jungle By Night, Sintiromarus en het Haagse dj duo Dagga Dagga. In het kader van Holland meets Hungary zullen ook bekende Hongaarse artiesten aan de jamsessies deelnemen.
Naast Jam de la Crème zullen er ook enkele speciale optredens zijn van Nederlandse artiesten waaronder Boef en de Gelogeerde Aap en een dj set van Chef’Special.

Het nachtprogramma loopt door tot 5 uur en wordt ingevuld door Nederlandse, Vlaamse en Hongaarse djs.