Het is alweer een tijdje geleden dat we een ouderwetse metalcore avond presenteerden in 013. Enter de Australiërs van I Killed The Prom Queen. “Huh, die waren toch gestopt?” Wáren, inderdaad. En dat was zonde, want ‘Music For The Recently Deceased’ is één van de betere metalcore platen die de afgelopen 10 jaar verschenen is. Bovendien waren ze door hun split-EP medeverantwoordelijk voor de doorbraak van Parkway Drive.
Gelukkig hebben de bandleden elkaar kunnen overtuigen om een doorstart te maken. I Killed The Prom Queen is door de jaren heen uitgegroeid tot een ware all-star metalcore act: gitarist Jonah Weinhofen speelt ook in Bring Me The Horizon, zanger Jamie Hope is bekend van The Red Shore, JJ Peters is ook member van Deez Nuts en Kevin Cameron speelt met In Trenches. Kortom: een lompe avond met een top-metalcore act.

Als Scarred By Beauty al metalcore maakt, doen ze dat wel op een allesverzengende manier. Omdat deze Denen veel experimenteren met andere metalgenres, is de band mogelijk nóg harder dan haar broers en zusters.
De Brabantse metal/hardcore band As Enemies Arise biedt de EP gratis aan, want: “…Our lives revolve around money. Everything you do is expensive. That is why we have decided to share our brand new EP Grief for free with everybody. Spend your money by actually going to shows and supporting bands.” Daar zijn wij het helemaal mee eens. Gaat dat zien!

Wanneer: vrijdag 6 juli
Waar: 013 Tilburg (kleine zaal)
Aanvang: 20:00 uur
Deuren open: 19:30 uur