Incubate is een festival voor independent culture. Het heeft een breed programma met veel muziek, beeldende kunst, debat, film en hedendaagse dans. Gedreven door artistieke vernieuwing brengt Incubate meer dan 250 culturele voorlopers. Zij presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free folk. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

De Engelse gothrockband Fields Of The Nephilim is de norm van het genre sinds 1984. Het is een van die bands die altijd ver weg wist te blijven van de mainstream door het blijven doorvoeren van hun compromisloze visie. Hun geluid was en is innovatief in de gothic scene, waarbij heavy metal elementen gebruikt worden voor een hard, bas- en gitaar georiënteerd geluid, met daaroverheen het herkenbare geluid van zanger en bandleider Carl McCoy. De exclusieve show op Incubate is het eerste optreden van de band in Nederland in meer dan twintig jaar!

Nurse With Wound is het project van Steven Stapleton en behelst diepe, donkere en vaak verontrustende muziek die veelal beïnvloed is door alles tussen free-jazz tot krautrock. Sinds 1987 heeft Stapleton al meer dan 30 albums uitgebracht en met meer dan 290 mensen samengewerkt!

Darkwood combineert akoestische instrumenten met experimentele soundscapes en Engelse met Duitse teksten. Slechts zelden speelt deze neofolk (of dark folk) band hun muziek live, dus dat maakt dit optreden wel erg bijzonder.

In de nachtelijke uren, nemen de DJ’s het over, met in de Dommelsch Zaal de top van de Frankfurt Techno: Johannes Heil, Anthony Rother, Heiko Laux en Pete Namlook!

Wanneer: vrijdag 14 september
Waar: 013 Tilburg (alle zalen)
Aanvang: 19:00 uur
Deuren open: 18:30 uur

Rockportaal.nl zal aanwezig zijn voor een review.