De succesvolle Eindhovense band Def Americans verzorgt dit jaar de Johnny Cash Memorial Show in het Klokgebouw. “Ieder jaar pakken we groots uit en daar willen we dit jaar een schepje bovenop doen,” aldus frontman Elco Weitering. De eerste twee edities van het jaarlijkse eerbetoon aan de countrylegende en de drie daaropvolgende, in respectievelijk Dynamo en de grote zaal van de Effenaar, waren allemaal uitverkocht. Dat maakt de keuze voor een locatie met een grotere capaciteit een logische. De show in het Klokgebouw vindt plaats op vrijdag 13 september, tien jaar en één dag na het overlijden van Johnny Cash. Tickets kosten € 20,- per stuk, de voorverkoop is gestart.

Jaarlijks wordt omstreeks de sterfdag van Johnny Cash op 12 september door de Def Americans de grootste countryzanger aller tijden geëerd met een Memorial Show. In 2008 en 2009 verkocht de band hiermee Dynamo uit, en de afgelopen drie edities de grote zaal van de Effenaar. Die ervaring, plus het feit dat er bijna een decennium is verstreken sinds het overlijden van Cash, heeft bij de band de ambitie en het vertrouwen gevoed dit jaar de overstap te kunnen maken.

Weitering: “Het is de tiende sterfdag van Johnny Cash, dus daar willen we iets speciaals van maken. Het Klokgebouw is een gigantische locatie met heel veel mogelijkheden.” Zangeres Kim Wolterink heeft hierbij al een concreter beeld en valt hem bij: “We willen de ruimte zo gaan gebruiken dat je echt een Cash wereld binnenstapt. Het moet een avondvullend programma worden, een echte beleving voor de bezoekers.” Naast een veelomvattende show van Def Americans, wordt er ook invulling gegeven aan een thematisch passend voor- en naprogramma.

Onlangs is de theatertour House of Cash, waarmee de band bijna drie jaar langs de Nederlandse theaters heeft getourd, ten einde gekomen. Voor de show in het Klokgebouw staat nog een aantal festivals op het programma, waaronder een optreden op de Zwarte Cross. Ondertussen wordt er hard gewerkt aan de exacte invulling van het programma voor de Memorial Show.  Meer details over deze avond volgen op korte termijn.

Tickets zijn online verkrijgbaar via de website en facebook van de band, alsmede bij alle Primera winkels.

www.defamericans.nl
www.facebook.com/defamericansjohnnycashtribute
www.primera.nl

Over Def Americans
Def Americans is een van de meest geboekte bands van Nederland. Geen enkele andere act weet de karakteristieke sound van Johnny Cash zo authentiek neer te zetten als deze Eindhovenaren. Inmiddels kunnen de heren en dame van Def Americans terugblikken op een lange reeks succesvolle shows in het club- en festivalcircuit door heel het land en behoort ook een meer dan geslaagde theatertour inmiddels tot het cv. 
www.defamericans.nl