158674-JOHNCOFFEY_FUTURELEGENDS)-35a1ae-large-1425913685The Great News, het nieuwe album van John Coffey, werd begin dit jaar met veel enthousiasme ontvangen door pers en publiek. De band uit Utrecht ligt op koers om uit te groeien tot vaandeldragers van de Nederlandse rockmuziek. Jack Daniel’s draagt daar graag aan bij en presenteert John Coffey deze week als Future Legends. Great news, inderdaad.

Met Future Legends presenteert Jack Daniel’s een platform waarmee het talentvolle Nederlandse bands wil helpen om zich te ontwikkelen. Bands waarvan Jack Daniel’s denkt dat ze de potentie hebben om uit te groeien tot de legendes van morgen. Dit doet Jack niet met een zak geld en zoek-het-verder-maar-uit, maar door de geselecteerde bands speciaal in de schijnwerpers te zetten. Jack Daniel’s maakt daarnaast over deze ‘Future Legends’ een korte documentaire, die je achter de schermen meeneemt en de band volgt op hun weg naar wereldfaam. De documentaire van John Coffey is vandaag gelanceerd en te zien op muziekplatform Noisey, Youtube en de Jack Daniel’s Nederland Facebook pagina.

John Coffey behoort tot de opvolgers van Kensington, Birth Of Joy, Navarone en traumahelikopter, die in de afgelopen twee jaar met Future Legends hebben meegedraaid. De tweede band in Jack Daniel’s’ Future Legends-programma van 2015 wordt later dit jaar bekend gemaakt.

The Great News is het derde album van John Coffey. Met meer dan 130 shows, waaronder festivals als Lowlands en de Vans Warped Tour en uitverkochte clubs in Nederland en Duitsland, was 2013 het doorbraakjaar van de vijfmansband. In hun Future Legends-docu zie je de Utrechters op weg naar en in actie op het Eurosonic Noorderslag-festival in Groningen. In een paar dagen tijd speelt John Coffey er vijf keer de boel plat, de weg naar succes effenen zij als echte Future Legends.

Geen 18, geen alcohol. Geniet, maar drink met mate.